Bomba Terkejut ᴍᴀɴɢꜱᴀ ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ Masih Erat Bersama Sesuatu Yang Mungkin Dibawa olehnya kemana2

Seorang pemuda ᴍᴀᴜᴛ dalam kejadian ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ membabitkan motosikal dengan sebuah lori pengangkut sampah, di Jalan Baling-Weng berhampiran Sekolah Kebangsaan Penghulu Abu Bakar, Baling, Kedah.

INNALLILAH, MEREKA JUMPA BUKU AGAMA DAN SENASKAH AL-QURAN

Dalam kejadian 10.30 pagi itu, ᴍᴀɴɢꜱᴀ, Muhammad Yaakub Abu Bakar, 23, yang menunggang motosikal ditemui ᴍᴀᴜᴛ bersama sebuah buku agama dan senaskah Al-Quran.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Baling, Penolong Penguasa Mohd Jamil Mat Daud berkata, pihaknya dengan kekuatan enam anggota bergegas ke lokasi kejadian setelah menerima panggilan jam 10.45 pagi dan sebaik tiba di lokasi, ᴍᴀɴɢꜱᴀ didapati ᴛᴇʀꜱᴇᴘɪᴛ di bawah lori berkenaan.

Keadaan motosikal ᴍᴀɴɢꜱᴀ yang terlibat ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ dengan sebuah lori pengangkut sampah.

“Anggota bertugas menggunakan beg udara bagi mengangkat lori dan menyelamatkan ᴍᴀɴɢꜱᴀ. Pihak bomba mengambil masa selama 15 minit untuk selamatkan ᴍᴀɴɢꜱᴀ ᴛᴇʀꜱᴇᴘɪᴛ,” katanya.

Beliau berkata, ᴍᴀɴɢꜱᴀ yang ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ dunia di lokasi kejadian diserahkan kepada pihak polis bagi tindakan seterusnya.

Sementara itu, ADUN Bayu, Abd Nasir Idris turut memberhentikan kenderaan ketika melalui kawasan itu bagi memberi pertolongan dalam perjalanan dari Kampung Becah Sawa ke Pejabat Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Batu di Pekan Baling.

ᴀʀᴡᴀʜ SERING MENGIMARAHKAN SURAU
“Bersama ᴀʀᴡᴀʜ, kita temui sebuah buku agama dan senaskah al-Quran,” katanya sambil memberitahu ᴀʀᴡᴀʜ sering mengimarahkan surau.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *