Site icon I Muslim Network

Dia tidak pernah mengecapi sentuhan Ibu dan Ayah kandung. Insan istimewa taagih kasih keluarga.

Oleh kerana hawa nafsu dua insan yang masih tiada ikatan sah, maka yang menjadi mangsa adalah anak hasil daripada ketelaajuran tersebut.

Begitu juga dengan kisah seorang anak istimewa dikenali sebagai Umairah, apabila kedua ibu dan bapanya menghilangkan diri sejak dia dilahiran.

Menerusi hantaran daripada akaun Natipah Abu, telah berkongsi kisah menyedihkan yang ditanggung oleh Umairah, yang kini berada di bawah jagaan ibu dan angkatnya. Mari kita ikuti perkongsian ini…

Terlaanjur sampai mengandung…
Berdasarkan apa yang diceritakan oleh ibu dan bapa angkat anak istimewa ini, iaitu puan Bariah dan Bakhri. Wanita dikenali sebagai Mazlina iaitu berasal dari Kelantan, telah terlaanjur bersama teman lelakinya, sehingga terlahirlah Umairah.


Lepas terlanjur, terus bertunang…
Selepas Mazlina mengandung, dia terus bertunang dengan teman lelakinya itu. Oleh disebabkan lelaki bertugas sebagai badan beruniform, dia terpaksa menjalani latihan jangka panjang, lalu Mazlina dititipkan kepada Bariah dan Bakhri.

Hidup berendam air mata, tunang tak kunjung tiba


Tuah Umairah, ibu angkat mengandung


Umairah disahkan buta


Tinggalakan anak, sampai sekarang tak pernah datang jenguk

Berharap Umairah dapat merasa pelukan ibu kandungnya

Justeru, diharapkan ibu kepada adik Umairah dilembutkan hati untuk datang berjumpa dengan anak kandungnya, agar dapat anak ini mengenali wanita yang telah melahirkannya.

Sumber : Natipah Abu

Post Berkaitan
Exit mobile version