Along Eyzendy Terharu, Ini Yang Bini Dia Sanggup Buat, Sungguh Tak Percaya.

Sanggup D3rma Buah Plnggang Sebelah Buat Suami , Along Eyzendy Terharu Peng0rbanan Isteri

Sinonim dengan watak lucu, pelakon, Along Eyzendy dikhabarkan sedang mend3rita peny4kit buah plnggang. Ketika pemeriksaan keslhatan pada tahun 2019, Along dimaklumkan buah plnggangnya rosak dan hanya 19 peratus berfungsi.

Bakal menjalani pemb3dahan buah plnggang, Along menerusi hantaran di Fesbuk meluahkan rasa terharu dengan peng0rbanan isteri, Hamidah Mohd Yatim yang sanggup mend3rmakan sebelah buah plnggang kepadanya.

Ramadhan 2. Hari ke 5 untuk aku hari ke 3 untuk Amy Eyzendy dalam w4d 7b H0spital Selayang. Dah bermacam-macam jenis d0ktor p4kar datang untuk membuat penerangan secara detail. Dari p4kar bius, p4kar b3dah, p4kar buah plnggang, p4kar tr4nsplant dan beberapa d0ktor p4kar yang lain. Dari penerangan atau briefing dari diorang boleh la disimpulkan bahawa esok pagi selepas subuh kami akan menjalani ‘m4jor op3ration’ aku tengok bini aku relax je dia…

Mengakui agak berdebar menunggu hari untuk dib3dah, Along kagum melihat semangat dan kecekalan isteri yang nampak ‘biasa’. Padanya, mungkin isteri sudah tidak t4kut memandangkan tiga kali mel4hirkan anak secara pemb3dahan.


Tapi nasihat bini aku tak yah fikir just tawakal dan lalu je. Macam dia. Aku cuba, tapi 5 minit kemudian aku pikir balik. Memang berbeza la aku dengan dia. Dia lebih kuat lebih cekal dan lebih positif. Kalau tak dia takkan ambil keputusan yang sangat besar dengan mend3rmakan sebelah buah plnggangnya pada aku. Suatu keputusan yang belum tentu semua orang mampu untuk melakukannya. Termasuk aku. Aku sangat bertuah alhamdullilah. Mohon kalian doakan keselamatan kami berdua menghadapi ujian ini.

Namun apa yang pasti, dia sangat bertuah kerana memiliki isteri yang sanggup berk0rban untuknya. Meluahkan rasa syukur, Along memohon orang ramai mendoakan keselamatan mereka dalam menghadapi ujian Allah SWT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.