“Deyyy…you mabuk ka?!” Tak puas hati kereta dilanggar, 2 lelaki bergust1 tengah jalan

Tul4r di media s0sial apabila dua orang lelaki mencetuskan kekecohan di tengah-tengah jalanraya apabila terlibat dengan pergadvhan akibat kem4langan kereta.

Menerusi video yang tul4r di Fesbuk, lelaki yang memakai kemeja-T merah tidak bertindak dan hanya bersabar dengan lelaki berbaju belang hitam-hijau itu.

Bagaimanapun, muka dan kepala lelaki memakai kemeja-T merah itu dipvkul beberapa kali sehingga menyebabkan dia berasa tidak puas hati dan cuba mempertahankan diri.

Dia kemudian menjatuhkan lelaki berbaju belang itu agar tidak terus bertindak agr3sif.

Susulan daripada itu, Ibu Pejabat P0lis Daerah Ipoh, Perak dalam kenyataan pada Selasa mengesahkan menerima satu laporan p0lis daripada mangs4 yang terlibat dalam kejadian pergadvhan itu.

Menurut kenyataan itu, kejadian itu berlaku di Jalan Raja Musa Aziz, Ipoh melibatkan kenderaan jenis Honda City dan Toyota Camry.

Video :

Hasil siasatan mendapati kem4langan berpunca daripada pemandu kereta Honda City yang memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan Toyota Camry.

Disebabkan rasa tidak puas hati, pemandu Honda City itu menyerang salah seorang orang awam yang cuba untuk menenangkan dia daripada terus bertindak agres1f.

Pemandu kereta Honda City yang berumur 47 tahun itu ditahan bagi membantu siasatan.

Kedua-dua kes tersebut disias4t mengikut Seksyen 353 Kanun Kes3ksaan dan Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Post Berkaitan

Leave a Reply