Habis semua orang menjerit bila melihat Pak Tam tergantung. Meremang bulu roma.

Kebanyakan kucing suka berada di tempat yang tinggi. Sama ada rak kabinet, di penghadang balkoni atau atas peti sejuk, kucing akan rasa lebih selesa berada di atas orang lain di mana mereka dapat mengawasi persekitaran dengan yakin.

Walaupun memanjat tempat tinggi adalah naluri semula jadi kucing untuk melindungi diri, kebanyakan haiwan ini juga cenderung untuk memanjat bagi keseronokannya sendiri.

Namun tiada siapa yang tahu bagaimana seekor kucing ini boleh berakhir di sebuah stadium serbaguna di Florida apabila dia dilihat berpaut pada tingkat atas tempat duduk penonton.

Dalam beberapa video yang tular di Twitter, penonton di stadium yang sedang menunggu perlawanan ragbi bermula menjadi cemas dan menjerit ketakutan apabila melihat seekor kucing tergantung di tempat duduk penonton di tingkat atas.

Semua penonton baik yang di atas mahupun di bawah cuba memikirkan cara untuk menyelamatkan kucing berkenaan yang hampir jatuh. Beberapa individu cuba mencapainya sementara penonton di bawah membentangkan bendera untuk menangkapnya.

Kucing itu akhirnya melepaskan pautan dan jatuh ke atas bendera yang dibentangkan sebelum berjaya ditangkap oleh penonton di bawah tanpa sebarang kecederaan, membuat orang ramai bersorak gembira.

Aksi stunt kucing itu ternyata membuat ramai menggigil lutut di samping tertanya-tanya bagaimana kucing berkenaan boleh berakhir dalam situasi mencemaskan itu.

Dibawah adalah antara komen2 yang dimuatnaik oleh netizen…

Post Berkaitan

Leave a Reply