Anjing Yang Setia Menunggu Pemiliknya Setiap Hari Selama 4 Tahun Di Simpang Jalan,Akhirnya Bertemu Kembali.Namun Selepas Itu Tidak Mahu Ikut Pulang.

Seekor anjing yanfg h1dup sendirian di bandar Khon Kaen, Thailand selepas kehilangan tuannya dipercayai h1lang dan ters3sat akhirnya bertemu semula dengan pemiliknya selepas berita pencariannya tersebar di media sosial.Anjign itu dipercayai telah h1lang ters3sat selama 4 tahun namun dia masih setia menanti kedatangan pemilik yang dianggap keluarga kecilnya.

Berita anjing yang tersesat itu tersebar apabila salah Seorang pengguna Facebook bertindak memuatnaik gambar anjing yang dikenali sebagai Leo di media sosial

Dalam kapsyen posting berkenaan, lelaki berkenaan menyatakan Leo seperti menanti seseorang untuk membawanya pulang setiap hari di tempat yang sama namun tidak kelihatan .Leo dilihat seperti anjing yang dijaga dan dibela oleh seseorang kerana Leo tidaklah kelihatan seperti anjing liar seperti kebanyakkan yang ada di jalanan.

Nasib Leo terjaga kerana ada wanita yang baik hati sering memberinya makan dan minum tatkala melalui kawasan Leo menanti tuannya hadir.

Hari malang Leo berubah menjadi saat bahagia apabila detik tersebarnya tentang perkhabaran Leo di Facebook . Menurut lelaki yang memuatnaik gambar Leo di Facebook , Leo dijaga dan dikasihani oleh seorang wanita tua berusia 45 tahun bernama Saowalak.Wanita berkenaanlah yang menceritakan bagaimana dan sejak bila lagi keberadaan Leo disitu

Saowalak berkata beliau melihat Leo di tempat beberapa tahun yang lalu, pada masa itu dia sangat kvrus dan mengalami peny4kit kvlit. Dia tidak sanggup melihat keadaan Leo, jadi dia membawa pulang untuk dir4wat sehingga akhirnya dia pvlih.

Akn tetapi suatu hari, Leo tidak pulang ke rumah. Selepas mencari, dia mendapati bahawa Leo telah kembali ke tempat asalnya, di mana dia menemuinya. Saowalak mengsyaki mungkin Leo sedang menunggu pemiliknya, jadi dia membiarkan Leo tinggal di sana, dan dia masih membawa air dan makanan untuknya setiap beberapa hari.

Foto Leo yang diedarkan oleh pengguna Facebook dan cerita mereka menunggu pemiliknya menjadi  tular di Internet. Ia tidak mengambil masa yang lama untuk pemilik segera mengenali foto Leo dan ternyata ia adalah Bonbon anjing peliharaannya. Apabila dia mengetahui bahawa anjingnya telah menunggu di tempat yang sama selama 4 tahun, dia sangat tersentuh.

Kisahnya pada bulan Februari , kisahnya apabila pemiliknya seorang wanita berusia 64 tahun bernama Nang Noi Sittarn dan keluarganya membawa Bonbon dalam perjalanan akan tetapi ketika mereka tiba di rumah Bonbon telah melompat keluar dari kereta saat mereka menunggu lampu isyarat merah kembali bertukar warna hijau.Puas mereka cari disekitar kawasan namun pencarian mereka sia-sia.

Setelah hampir 4 tahun ,Sittart kembali  bertemu Bonbon di mana dia sedang menunggu tuannya namun apabila Sittart memanggil namanya Bonbon, dia amat mengenali suara berkenaan lantas mengeraskan ekor dan berlari ke arahnya. Walau bagaimanapun, apabila dia cuba membawanya ke rumah, Bonbon tidak mahu mengikutnya pulang

Sittarn berpendapat bahawa Bonbon telah merasakan perasaan sayang terhadap Saowalak, kerana sepanjang 4 tahun itu Saowalak lah yang menjaga dan merawatnya juga memberikan kasih sayang. Oleh itu, Sittarn memutuskan untuk membiarkan Bonbon  mengikuti pemiliknya yang baru, tetapi dia masih akan melawatnya saban waktu.

Sumber: Epochtimes.

Post Berkaitan

Leave a Reply