Tak Dapat Tahan Sebak,Pelajar Nangis Ibu Ayah Tak Datang Melawat Di Asrama,Hanya Mampu Pandang Kawan Jamah Makanan Bersama Keluarga

Tular seorang pelajar apabila dilihat sedang men4ngis kerana tidak  dikunjungi oleh ibu bapa. Netizen menyelar tindakan ibubapa pelajar berkenaan kerana mengabaikan anak sehingga membuat dirinya men4ngis sendirian.

Dalam video berkenaan, pelajar itu kelihatan menangis dan hanya memandang orang-orang di sekelilingnya. Difahamkan pelajar berkenaan  menangis kerana dia tidak dikunjungi oleh ibu bapanya di sebuah sekolah berasrama p0ndok.

Kasihan, dia seolah-olah tidak dapat membendung rasa hiba dan sedih lantas menangis tanpa henti namun perlahan-lahan menyeka airmata yang mengalir dipipi.

 

Pelajar berkenaan berasa terpencil dan kerdil kerana hanya dia seorang sahaja yang dilihat tidak dikunjungi oleh keluarga sambil memerhati kawan-kawannya bersenda gurau dan berhibur sambil makan bekalan dengan keluarga mereka.

Dengan hanya memakai tshirt dan berseluar biru juga bertopikan kopiah, dia hanya boleh men4ngis teresak-esak ditepi tangga sambil memegang pensil dan duit 10 ribu rp. Anak lelaki itu masih terus men4ngis kesedihan.

Mencuba untuk mem4dam rasa sedih melihat kawan-kawan berjumpa keluarga melepas rindu,namun masih tetap mengalir tanpa dapat dibendung.

“Apabila yang lain dikunjungi oleh ibu bapa mereka tetapi dia tidak, keh1langan ibu bapa lebih menyakitkan daripada apa-apa yang ada di dunia” tulis akaun itu, yang dipetik oleh Tellitiskiss.id.

Sementara itu, di ruangan komen warganet turut berasa simpati dan memberikan kata-kata semangat buat anak lelaki itu dan ada juga yang menyelar tindakan ibubapa yang tidak prihatin dengan perasaan anak kecil itu.

“kawan-kawan atau ibubapa yang ada pun , kenapa tidak mengajak untuk menyertai mereka. kasihan dia , terlalu sedih’.kata warganet.

“Sabar ya dik, kebahagiaan akan datang  dalam berkahnya ujian,”  komen warganet.

Post Berkaitan

Leave a Reply