Apa tah yang dia tak suka dengan kakak aku! 1 kereta di sapu minyak di rakam cctv.

Seorang wanita menjadi mngsa s!hir dari individu yang tidak dikenali dan diketahui apa mot!fnya. Mngsa bernasib baik kerana perubahan pada dirinya malam itu membuatkan dia segera bertindak mendapatkan rawatan perubatan Islam.
Selepas selesai rawatan, mngsa mengimbas kembali apa yang telah berlaku pada hari kejadian dan teringat pada satu insiden di mana dia tersentuh sesuatu ketika mahu masuk ke dalam kereta.

Menurut adik kepada wanita itu, kakaknya tersentuh sesuatu yang dirasakan seperti minyak di bahagian handle pintu kereta, ketika dia mahu masuk ke kereta selepas selesai waktu berkerja.

Menyangka tiada apa-apa yang berlaku, mngsa terus pulang ke rumah. Malam itu, badannya terasa panas ‘luar biasa’ dan mengambil keputusan untuk mendapatkan rawatan perubatan Islam.

Keesokkan harinya, dia memeriksa video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dari premis berhampiran dan melihat ada seorang wanita datang menghampiri kenderaannya dan menyapu sesuatu di kesemua handle pintu kereta.

Melihat pada perbuatannya itu, tiada sesiapa pun yang akan menaruh syakwasangka kerana mungkin menyangka individu itu adalah pemilik kenderaan tersebut.

“My s!ster terasa minyak di bahagian handle pintu kereta selepas balik kerja. Malamnya badan dia terasa panas dan pergi berubat. Keesokkan harinya dia check video CCTV.

“Ada penjelasan tak kenapa dia buat macam tu? Sihir masih wujud. Bukan orang tua-tua saja yang buat kerja kurang cerdik ini.

“Kepada individu berkenaan, tunggu dan lihat. Tuhan Maha Adil. Saya kongsikan video ini untuk disebarkan sebagai pengajaran kepada semua,” katanya.

Sy!rik adalah perbuatan meny3kutukan Allah dalam apa juga bentuk sama ada perkataan, pegangan, perbuatan dan iktiqad iaitu dengan menjadikan suatu yang lain iaitu makhluk berny4wa atau tidak sekutu bagi Allah.

Menyekutukan Allah jelas dianggap sy!rik apatah lagi perbuatan mengaku diri sebagai tuhan. Lebih mengundang b4haya apabila golongan ini ada di dalam masyarakat sama ada diketuai orang Islam atau bukan Islam.

Firman Allah yang bermaksud: “Bahawasanya, sesiapa yang mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang lain, maka sesungguhnya Allah h4ramkan kepadanya syurga dan tempat kembalinya ialah ke n3raka.” – (Surah al-Ma’idah, ayat 72)

Firman-Nya lagi yang bermaksud: “Bahawa sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan d0sa seseorang yang sy!rik kepadanya dan Allah akan mengampunkan kepada sesiapa yang Dia kehendaki iaitu selain dari dosa sy!rik. Barang siapa yang mempersekutukan Allah, maka sungguh ia telah berbuat d0sa yang besar.” – (Surah an-Nisa’, ayat 48)

Sumber: Ronckk

Leave a Reply

Your email address will not be published.