Awie selamatkan enam ekor anak kucing yang dibuang dalam kotak di depan salon

Haiwan seperti kucing memang comel dan manja. Malah ia juga sering menjadi pilihan ramai untuk dipelihara. Selain itu personaliti yang ada pada kucing membuatkan ia antara haiwan paling rapat dengan manusia. Memelihara haiwan ini juga dapat membuatkan kehidupan seseorang itu cukup ceria.

Biarpun begitu, sebagai pemilik haiwan sudah pasti menjaganya dengan baik adalah satu tanggungjawab. Tapi kadang-kadang ada juga pemilik yang tidak sanggup membela terlalu banyak anak kucing sehingga letak di tempat bertempiaran. Sama seperti yang berlaku dalam satu video yang menjadi tul4r ini.

Telah tul4r sebuah video di mana penyanyi rock lagenda dan artis Malaysia, Awie, menyelamatkan sebanyak enam ekor anak kucing yang dibuang di dalam kotak. Beliau menjumpai anak kucing tersebut di dalam kotak di hadapan sebuah kedai dandanan rambut. Menurutnya, kenam-enam ekor tersebut selamat semasa ditemui di tempat kejadian.

Video :

Bukan sahaja terkenal, sifat baik hatinya harus dipuji ramai apabila beliau telah mengambil keputusan untuk membawa pulang kenam-enam anak kucing tersebut. Menurutnya, kesemua kucing itu dibawa ke klinik haiwan bagi pemeriksaan kesihatan sebelum dibawa pulang ke rumah. Setelah membawa pulang ke rumah, kucing tersebut dijaga dengan baik serta diberikan tempat tinggal yang selesa.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memuji tindakan artis tersebut dan dijadikan contoh yang terbaik.

 

Post Berkaitan

Leave a Reply