Bakal Dokt0r, Anak Sulung Johan & Ozlynn Lanjut Pel4jaran ke Ireland

Anak sulung pasangan selebr1ti, Johan dan Ozlyn Waty iaitu Ahmad Ariq Hanania difahamkan baru sahaja terb4ng ke Ireland pada Ahad lalu bagi memulakan peng4jian dalam bid4ng perubat4n di univers1ti disana.

Mvngkin kerana perasaan yang berc4mpur gembira dan sayu, Ozlynn menerusi satu perk0ngsian di Inst4gram berk0ngsi m0men manis mereka sekeluarga sebelum Ariq meningg4lkan tana4h air.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania)

“Ya Allah, pelihar4lah anak kami Ariq, permud4hkan urus4nnya, tenangk4nlah hatinya dalam menimba ilmu, kuatkan im4nnya dalam berib4dah, cek4lkan hatinya men3mpuh ujian-Mu, berkatil4h setiap ilmu dan rezeki yang Kau berikan. Amin.

“Ariq, papa dan mama say4ng kamu. Jadilah anak yang sentiasa mengut4makan akhir4t. D0a papa dan mama takkan pernah berh3nti selagi berny4wa. Kami say4ng kamu Ariq Hanania,” kata pelak0n itu.

Menerusi vide0 tersebut, Joh4n turvt dilih4t bergurau sambil mendukvng anak lelakinya itu, manak4la anak-anak lain turvt meminta bapa mereka berbuat perkara sama.

“Anak siapa ni? Tak malu dah besar panjang minta dvkung, minta suap makan, minta k0rekkan telinga, pot0ngkan kuku, mandi kalau papa dia ketuk suruh buka pintu, sel4mba dia buka.

“Tidvr bawah keti4k papa lagi, kadang-kadang minta papa buatkan susu sebelum tidur. Ada ke yang macam dia? Tapi itu masa manja, masa mengaji tak dapatlah berm4nja macam tu,” kata Ozlynn lagi.

Terdahulu, ramai menjadikan pas4ngan selebr1ti ini sebagai cont0h yang mengutam4kan pendidikan seimb4ng kepada anak mereka malah turvt mengaj4r mengaji sendiri di rumah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.