Bapa Tabah Meniaga Sambil Bawa Anak, Tiada Pilihan Kerana Ini Sebabnya

Sebenarnya agak memilukan apabila menyaksikan kehidupan seorang ibu atau bapa yang sedang mengendong anaknya sambil mencari pendapatan dan sesuap nasi dimansa si anak juga terpaksa berdepan dengan keadaan panas terik dan keadaan cuaca yang juga dialami oleh si bapa atau ibu. Rasa seperti tidak sampai hati melihat anak yang masih begitu kecil di bawa begitu namun apakan daya, ketabahan, keuatan & semangat si bapa mencari rezeki tanpa mengiora penat lelah sangat memberikan inspirasi serta semangat juang kepaqda sesiapa yang menyaksikan figura seorang bapa menggendong tengah anaknya sambil berjalan-jalan menyorong meja jualan untuk menjual roti bakar. Si bapa yang bernama Sofian, merupakan penduduk Jalan Air Terjun, Pinang Seribu, Sempaja Utara, Samarinda Utara.

Sofian terpaksa membawa anak yang digendong di belakang semasa pergi berniaga kerana isterinya sudah lari meninggalkan keluarga. Tabahnya Si bapa ini. Nasibnya baik juga kerana si anak yang digendong tidak banyak karenah. Sangat Comel.

Video perkongsian tersebut telah mengundang pelbagai reaksi daripada para netizen dan pengguna media sosial yang meluahkan rasa simpati di atas nasib Sofian dan mendoakan jualan makanan yang dilakukan oleh Sofian sentiasa dipenuhi pelanggan. Semoga Tabah ya Sofian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by memomedsos (@memomedsos)

Sehingga kini, video itu telah ditonton lebih 1,187 kali dan semakin bertambah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.