Hebat lelaki muallaf 0KU ini. Apa yang dia buat sampai Menteri ini tekun mendengarnya.

Umum sedia maklum bahawa Menteri Agama Islam, Sahibus Samahah Dato’ Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri sangt dekat dengan semua lapis masyarakat walaupun bergelar agamawan.

Dia juga aktif bermedia sosial dan tidak sombong menjawab sebarang kemusykilan yang diajukan oleh orang ramai.

Kedatangan 0KU ini adalah ketika beliau menjawat jawatan Mufti Wilayah Perseketuan melalui program menyantuni 0KU di pejabat mufti
Menerusi muat naik terbarunya di Fesbuk, beliau dikunjungi oleh beberapa wakil dari NGO Orang Kelainan Upaya (0KU) Berdaya Hulu Langat.

Lebih mencuri tumpuan Sahibul Samahah ialah seorang mualaf yang baru sahaja memeeluk Islam kira-kira setahun lalu lancar mengalunkan surah al- Fatihah.

Dikenali sebagai Wan, lelaki berbangsa Cina itu begitu mudah membaca umul kitab walaupun berstatus 0KU.

video berlaku sebelum pkp

Maluu dengan golongan mulia ini
Menurut coretan yang dibuat oleh Dato’ Dr. Zulkifli, beliau sempat menitipkan pesanan kepada para pengikutnya di fesbuk tentang bagaimana seorang mualaf yang kelainan upaya boleh berusaha menjadi seorang muslim yang bagus dalam masa terdekat.

Tambahnya lagi, seharusnya insan normall segan dengan lelaki itu kerana kerap leka dengan duniawi sedangkan mampu melakukan sesuatu ibadah dengan mudah.

video berlaku sebelum pkp

Masya Allah hebat lelaki ni
Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa kagum dengan kesungguhan lelaki mualaf itu. Walaupun tidak berada dalam keadaan sempurna, namun kegigihannya harus dipuji kerana berusaha menjadi seorang muslim yang sejati.

Baru 1 Tahun Peluk Islam, Mualaf 0KU Lancar Hafaz Ayat Al-Quran Depan mufti.

Contoh teladan yang baik

Sumber : Mufti Wilayah Persekutuan

Post Berkaitan

Leave a Reply