Hebatnya kebesaran Allah – Tik4m imam dalam masjid, pisau bengkok dan tak tembus badan.

Seorang imam menghad4pi detik cem4s apabila seorang lelaki datang secara tiba-tiba dari bahagian depan lalu menik4m bahagian depan tubuh m4ngsa. Semasa kej4dian terdapat ramai saksi yang berada dalam masjid yang sedang beribadah. Suasana teg4ng dan beberapa orang jemaah dilihat cuba mengejar lelaki terbabit yang terus lari keluar.

Dalam masa yang sama m4ngsa dilihat bangun tanpa sebarang keced3raan. Malah apa yang lebih memer4njatkan pis4u tersebut langsung tidak men3mbusi bahagian badan m4ngsa malah pis4u tersebut juga bengk0k.

Menurut Imam terbabit, susp3k merupakan orang yang dikenali malah sudah beberapa kali susp3k datang berjumpa dengannya untuk bertanyakan tentang masalah yang dihadapi. Setiap kali susp3k datang menceritakan tentang masalah yang sama dan imam terbabit memberikan jawapan yang tidak disenangi oleh lelaki itu.

Akibat dari itu, lelaki tersebut telah menyimpan dend4m dan bertindak diluar kawaIan sehingga ingin menik4m imam tersebut. Perkongsian tersebut telah tular malah mendapat pelbagai komen dan reaksi dari netizen termasuk rakyat di negara Malaysia walaupun kejadian berlaku di Indonesia.

Komen Warganet :

Syafiq –

Pekan Baru, Riau kampung saya. Kej4m sungguh susp3k yang ingin menik4m imam tu semoga diberi hukvman yang setimpaI dengan perbuatannya itu.

Shimma –

Respect anak-anak muda yang berani dengan berlari nak kejar si penik4m.

Mina Husna –

Inilah yang kita nak saling bantu membantu. Bagus semua jemaah bantu imam.

Amira_arunarashid –

Kun fayakun. Jika Allah tidak kehendaki, maka tidak akan terjadi. Alhamdulillah tok imam selamat.

Silver Dra –

Agaknya tiba masa dikuatkan secvrity di masjid. Jangan jadi macam kat N3w ZeaIand.

Fitri Fauzil –

Ceritanya, imam dengan si peIaku saling kenal, selalu berjumpa bercerita tentang masalah, si peIaku ni tak puas hati dengan jawapan imam ni jadi dia nak tik4m tok imam ni, lebih kurang macam tu, betulkan kalau ade salah.

Mohd Nasrullah –

Inikan rumah Allah, kenapa buat begitu. Bincanglah dengan imam tu baik-baik. Syukur imam tu tak apa-apa. Allah meIindunginya.

Vide0 :

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *