Sakit hati dicera1kan suami, ibu tergam4k campak 2 anak kecil dari jambatan

Seorang wanita Iraq dilaporkan membu4ng dua anaknya dari jambatan ke Sungai Tigris di utara ibu kota untuk membalas dend4m terhadap bekas suaminya, lapor Gulf News.

Rakaman video ibu yang membuang dua anak kecilnya ke sungai tular di med1a s0sial yang mengundang re4ksi terkejut warg4net terhadap ibu yang tidak mempunyai rasa belas kasihan itu.

Buang dua anak dari jambatan

Svmber keselamatan mengatakan polis Baghdad bagaimanapun telah menahan ibu kepada anak lelaki berusia tiga tahun dan anak perempuan berusia dua tahun berkenaan.


Svmber tersebut menjelaskan lagi bahawa s1asatan awal mendapati wanita itu melakukan perbuatan tersebut sebagai balas dend4m terhadap bekas suaminya.

Ahli keluarga terkejvt!

Tambah laporan itu lagi, kedua-dua m4ngsa Hur Mohammed dan Masuma Mohammed masih belum ditemui sejak kejadian pada awal 17 Oktober lal

Ahli keluarga berada dalam keadaan terkejvt berikutan kejadian itu dan masih lagi berusaha mencari may4t dua beradik mal4ng tersebut.

Sakit hati dicera1kan suami

Datuk kepada kedua-dua m4ngsa Abu Tahsin Deraji berkata, tind4kan wanita itu meng4khiri nyawa anak-anaknya adalah kerana tidak boleh menerima hakikat suaminya meminta cer4i pada bulan lalu.

“Kejahatan ini telah lama diranc4ng. Sudah hampir dua bulan wanita ini berpisah dengan suaminya..”

“Pada Januari tahun ini, kami men4ngkap wanita itu dengan kekasihnya. Kami membawanya kembali ke rumah ibu bapanya dan memberitahu mereka bahawa ini adalah anak perempuan anda…”

“Kami mahu mencera1kannya di mahkamah. Mereka bersetuju. Kami tidak pernah berb1ncang perkara ini di mana-mana, dan kami juga tidak menvnjukkan gambar-gambar (bersama kekasih) kepada sesiapa…”

Tr4gedi itu berlaku di Jambatan Al Aimmah yang menghubungkan kawasan Adhamiya, wilayah Sunni dengan wilayah Syiah Kadhimiya di Baghdad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.