Apa Punca? Angg0ta Bomba Tiba-tiba Diser4ng Masa tengah Pad4m Ap1.

S3malam, vir4l sebuah vide0 di mana angg0ta bomba telah dis3rang oleh se0rang lelaki sehingga terced3ra sebab pasukan bomba tersebut did4kwa lambat sampai ke rumahnya yang terb4kar untuk memadamkan kebak4ran.

Menurut Astr0 AWANI, kejadian itu berlaku pada petang semalam di Kampung Belipat, Jalan Punang di Lawas, Sarawak. Angg0ta bomba yang sedang memadamkan 4pi keb4karan itu telah dis3rang oleh lelaki terbabit dari bel14kang.

Dalam vid0e yang vir4l itu, dapat dilihat se0rang lelaki lain juga telah m4rah-m4rah dan membaling barang ketika bomba sedang g1at memadamkan 4pi.

Jadi, angg0ta bomba berkenaan telah mel4porkan kepada pihak p0lis tentang kej4dian itu namun Hari4n Metr0 melap0rkan bahawa lap0ran p0lis itu telah ditarik balik sebab katanya ind1vidu yang meny3rang bomba itu telah meminta maaf dan meny3sal atas perkara yang telah terjadi.

Khirudin Drahman iaitu Pengarah Jabatan Bomba dan Peny3lamat Malaysia (JBPM) Sarawak mengatakan,

Ini adalah kali pertama kejadian seumpama ini berlaku di n3geri ini ketika bomba sedang bertugas,” katanya.

Vide0 selama lebih kurang 50 saat itu telah vir4l di Twitt3r semalam dan telah menerima pelbagai r3aksi daripada n3tizen.

Namun, perkara ni nampaknya macam dah diselesaikan dengan baik. Apa-apa pun, sama-sama kita doakan agar pemilik rumah itu tabah dengan ujian ini.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *