Simpang tiga, tiba-tiba semua nak lalu serentak, apalagi keras tengah jalan la. Tak pasal-pasal Ini terjadi.

Baru baru ini satu kejadian yang tidak disangka telah berlaku disebuah jalan raya kecil yang mana kesemua kenderaan yang melalui jalan tersebut tidak dapat meneruskan perjalanan kerana sudah menjadi terlalu sesak.

Tidak pasti dimana punca kesesakan tersebut tetapi jika dilihat didalam video kita boleh nampak yang kenderaan yang ada di simpang tiga jalan tersebut memang tidak bergerak kerana sudah tiada ruang.

Tidak lama selepas itu, terjadi pula perg4duhan antara pemandu yang memandu diarah bertentangan mungkin kerana tertekan dengan kesesakan tersebut. Tidak pasti dimana silapnya tetapi seorang pemandu dari arah kanan telah menuju ke arah kereta dari arah kiri serta mula bert3ngkar dan berg4duh.

Perg4duhan boleh dikatakan agak teruk kerana masing masing nampak seperti tidak mahu meng4lah. Nasib baik orang orang yang berada disekitar jalan itu sertapemandu2 lain telah membantu untuk menenangkan serta meredakan pert3ngkaran dan perg4duhan itu.

Ini mungkin boleh dijadikan pengajaran dimana kita tidak perlu 3go dan m4rah jika keadaan sesak berlaku. Selidiki dahulu dimana punca kesesakan ini dan kalau boleh selesaikan secara dipl0matik dan sepakat. Tidak perlu menggunakan kek3rasan dan emosi kerana ia hanya akan memburukkan lagi keadaan. Diharap agar perg4duhan dan k3s kedua pemandu ini selesai dengan aman.

 

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *