Tahajjud Terakhir, Lelaki Gemar Bersdekah MenlnggaI Dunia Ketika Sujud

Impian setiap umat muslim pastilah ingin meningg4I dalam keadaan khusnul khotimah. Dalam islam, khsnul khotimah bermaksud keadaan dimana manusia meningg4I dalam cara terbaik dan memperoleh kemulian di sisi Allah Ta’ala.

Baru-baru ini, dimaklumkan Peng3rusi Kes4tuan India Muslim Terengganu, Mohamed Salahudin Shahabudin, 54, menghembvskan n4fas terakhir ketika sujud solat tahjud di h0spitaI di Kuala Lumpur.

Kena ser4ngan jntung

Difahamkan, tiga hari lalu arw@h telah dimasukkan ke h0spital akibat ser4ngan jntung. Arw@h sangat dikenali sebagai seorang yang aktif dengan kerja kebajikan.

Suka sangat bersedekah


Malah, semasa hidupnya arw@h memang suka bers3dekah dan jarang sekali dia menolak permintaan sesiapa sahaja yang memohon sumb4ngan sama ada melalui pers4tuan atau peribadi.


Sempat berpesan, jangan tinggal s3dekah

Dimaklumkan juga, beberapa hari sebelum meningg4I arwh sempat berpesan agar sentiasa memberi sed3kah dan berkongsi r3zeki dengan orang lain.

“R3zeki bukan milik kita tetapi milik Allah, jadi kita jangan s0mbong atau ked3kut untuk memberi, InsyaAllah kita akan terus menjadi pemberi…”


Cukup indah pemergiaan insan ini, Allah menarik ny4wa ketika sedang dalam beribadat dan bersujud kepada Allah. Semoga khvsnul khatimah miliknya.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *