Tragedi Aneh Budak Melayang Tinggi Di Udara

Satu tragedl yang tidak dijangka telah berlaku melibatkan seorang k4nak-k4nak perempuan berusia tiga tahun yang telah melayang bersama sebuah l4yang-l4yang gergasl gara-gara tersangkut sekaligus terbang sehingga mencecah 100 kaki ke udara dalam sebuah festival yang bertempat di Taiwan.

Jika diamati pada video, kanak-kanak itu tersangkut pada ekor l4yang-l4yang gergasl tersebut dan ketika layang-layang itu diterbangkan, m4ngsa dengan tidak disangka-sangka telah ditarik ikut sekali terbang bersama ke udara. Angin yang berhembus agak kuat pada masa itu pula memang sesuai digunakan untuk menerbangkan l4yang-l4yang, jadi tidak mustahil l4yang-l4yang gergasi itu mampu mengangkat seorang k4nak-k4nak.

K4nak-k4nak itu terlihat seakan-akan melambung ke udara dan berputar-putar mengikut arah l4yang-l4yang sehingga berjaya digapai semula oleh orang awam dan akhirnya diselamatkan. Kanak-kanak itu dikira amat bernasib baik kerana terdapat ramai orang pada masa dia mula jatuh kembali ke tanah untuk menyambutnya. Orang ramai yang menjadi saksi kejadian itu sudah semestinya terkejut dan terg4mam dengan sesuatu yang berlaku sekelip mata dan amat diluar jangkaan serta boleh dikatakan agak 4neh.

K4nak-k4nak perempuan tersebut kemudiannya dibawa ke h0spital bagi mendapatkan r4watan selanjutnya. Laporan telah mengesahkan yang dia tidak mengalami apa-apa kecedera4n fizika1 dimana hanya terdapat cal4r ringan di bahagian muk4.

Post Berkaitan

Leave a Reply