Sudah tiada rawaatan untuk anak syurga ini. Ibu sempurnakan hasr4t terakhlr beliau naik MPV.

Impian seorang kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun yang menghi dap leukemi4 tahap empat untuk menaiki kereta pero nda p0lis (MPV) menjadi kenyataan.

Mohamad Ammar Dhani Mohd Azuan ditemani ibunya, Nur Syazwani Mazlan, 30, dibawa bersiar-siar menaiki MPV Honda Civic bersama Ke tua P0lis Daerah Seberang Prai Utara (SP U), Asis ten Komi sioner Noorzainy Mohd Noor.

Hasrat kanak-kanak itu direalisasikan melalui Pro gram Hasrat Dipenuhi Seikhlas Hati di Ibu Peja bat P0lis SPU, Kepala Batas, Pulau Pinang.

Menurut Nur Syazwani, Mohamad Ammar Dhani yang merupakan anak sulung daripada empat beradik dikesan mengh idap leukemi4 sejak berusia dua tahun.

Katanya, anaknya itu sangat berminat dengan kerjaya p0lis malah menyimpan banyak kereta p0lis mainan di rumah mereka di Bakar Kapor, Penaga, Kepala Batas.

“Sejak berusia dua tahun dia tunjuk minat dengan kereta p0lis. Lepas itu dia selalu tunjuk dan cakap nak naik kereta p0lis. Tapi saya selalu cakap, p0lis banyak kerja… kita tunggu dulu…

“Sampai tahap sekarang ini… dia dah tak ada rawatan… saya terpaksa bertanya kawan bagaimana pros edur hendak minta kebenaran naik kereta p0lis.

“Alhamdulillah dia tolong (beritahu pros edur dan cara membuat permo honan)… dapat jugalah anak saya naik (kereta p0lis),” katanya di sini..

Sementara itu, Noorzainy berkata, pihaknya terha ru dengan kisah Mohamad Ammar Dhani dan mengambil inisi atif bagi membolehkan impiannya menaiki kereta p0lis menjadi kenyataan.

“Kita telah menerima permo honan daripada ibu bapa adik Mohamad Ammar Dhani. Atas dasar kepriha tinan kami PD RM (P0lis Dira ja Malaysia)… kita terharu… dalam kesib ukan kita menjalankan tug as harian, kita cuba tunaikan hasrat itu,” katanya.

Dalam pada itu, Mohamad Ammar Dhani memberitahu dia berminat dengan kerjaya p0lis dan mahu menangkap penjen ayah.

“Abang (saya) nak jadi p0lis… nak tang kap orang ja hat,” katanya yang teruja menaiki MPV itu.
Difahamkan, kanak-kanak tersebut sudah menjalani semua raw atan namun paru-paru dan saluran pernafa sannya sudah dijan gkiti.

sumber : awani

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *