Video – Pus4ra ‘Adik’ Menjadi Tumpuan, 0rang Ramai Tak Hentl2 Datang Ziarah.

JASIN: Pmergian arwh amir yang berumur tujuh tahun dipercayai dide.ra oleh ibu kndung dan bapa tlrinya dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, Melaka sememangnya memberi kesan hebat kepada masyarakat.

Meskipun selepas 24 jam jnazah k4nak-k4nak itu disemad1kan, pvsaranya di Tanah Perkburan Islam Padang Iebar, di sini masih menjadi tmpuan orang ramai.

Seorang peniaga, Anamira Muslim, 34, berkata dia yang kebetulan berada di kawasan sekitar untuk menghantar barangan jualannya mengambil peluang menziarahi pvsara ‘an4k syurga’ itu selepas mengikuti kisah k4nak-k4nak itu sejak awal kejadian.

“Memang daripada awal bila baca lap0ran media tentang ke$ adik ‘Amir’ ini saya amat terkes4n sebab tldak b0leh terima k4nak-k4nak seawal usia itu terpksa menanggvng deri.ta (di.der4) ini.

“Lagi pula saya juga merupakan seorang ibu dan faham sangat perasan ibu angkatnya yang memb3Ia k4nak-k4nak itu dari bay1 sampailah dia besar. Itu yang kebetulan lalu sini saya slnggah,” katanya dalam Iinangan a1r mata ketika ditemui Astr0 Aw4ni di tanah perkvburan itu.

Perkara sama turut dik0ngsi seorang p3kerja pembersihan, Mohd Hanzala Ramlan, 34, yang turut mengambil peluang menziarahi pvsara k4nak-k4nak itu.

“Saya memang ikuti perkembangan ke$ ini dari awal, kebetulan apabila saya singgah berhnti di surau untuk solat saya terseremp4k dengan keluarga angkat k4nak-k4nak ini dan mereka juga dalam perjalanan untuk ke pvsara 4nak mereka itu sebelum pulang ke Rawang, Selangor.

“Jadi saya pun terus ke kvbur dan memang sed1hlah bila fikirkan apa yang jadi dekat adik Amir ini, sekarang ni kita (masyarakat) nak tahu sangat apa pvnca sebenar dia mninggaI dunia,” katanya.

Pada Isnin, jnazah k4nak-k4nak itu selamat disemad1kan kira-kira jam 12.40 tengah hari di Tanah Perkburan Islam Padang Lebar, di sini berhampiran kediaman keluarga ibu kandungnya.

Jnazah yang ditvntut oleh waris keluarga ibu kndung di Jabatan Pervbatan F0rensik H0spital Melaka telah di bawa ke Madrasah As Syakirin untuk dimandikan dan disembahyangkan sebeIum dikebvmikan di tanah perkburan itu.

Astr0 Aw4ni sebelum ini turut melap0rkan, K3tua J4batan Slas4tan Jnayah negeri, Aslsten K0misioner Mohd Sukri Kaman mengesahkan terdapat pelbagai kecede.raan termasuk Iu ka baru di kesan di bahagian beIakang kepaIa k4nak-k4nak itu selepas pr0ses bed4h slasat dijalankan selama 11 jam pada Ahad lalu.

Video:

Post Berkaitan

Leave a Reply