Bawak malam2, mesti lg best.Kalao tercabut kena tahan nafas ni. Tak pun standby loceng…

Rasanya peminat cerita cina lama mesti suka tengok cerita hantu ala2 komedi hantu-hantu cina kan. Kalau dudu-dulu, sudah pasti cerita movie cina mempunyai karakter hantu cina melompat-lompat yang akan berhenti pergerakan sekiranya dilekat satu kertas jampi di dahi mereka.

Satu perkongsian video yang menarik hati daripada seorang pengguna fesbuk ini amat menghiburkan. Mana tidaknya, semasa sedang memandu, si perakam telah lalu sebuah lori yang membawa dua patung hantu cina dan mungkin ia adalah untuk pergi ke sesuatu acara atau mahu diletakkan disesuatu tempat. Mungkin sudah agak lama tidak melihat karakter hantu cina ini di kaca televisyen, tetapi bila sudah jumpa yang realiti walaupun bukan betul, agak teruja juga.

Walaupun tahu itu adalah hanya kostum untuk acara tertentu mungkin tetapi perasaan teruja mesti wujud juga sebab dulu selalu tengok di kaca televisyen sahaja, tetapi ini dilihat depan mata. Itu bukan hantu, tetapi hanya orang yang memakai patung kostum. Jangan la tercabut kertas kuning tu, kang melompat pulok dia atas jalan.

Di bawah adalah antara komen-komen menarik yang ditinggalkan para warga maya.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *