Orang bengong campak monyet dalam kolam buaya. Bersungguh si monyet cuba selamatkan diri. Akhirnya ini terjadi.

berpantang m4ut sebelum aj4l…. peribahasa ini bukan sahaja digunakan untuk manusia tetapi juga haiwan. Kehidupan di dunia ini dikelilingi oleh perkara2 yang merbah4ya yang jika kita tidak peka mungkin akan menc3derakan kita atau boleh membawa m4ut. Tidak kira dimana kita berada, sifat berhati2 dan waspada perlu ada dan disemat dalam diri.

Sebuah video yang mungkin agak lucu tetapi mempunyai kaitan dengan peribahasa ini telah dikongsikan oleh seseorang di media sosial. Seekor monyet telah bergelumang dengan bah4ya serta berju4ng sehabis tenaga serta kudrat untuk melepaskan diri daripada di baham sekumpulan buaya.

Monyet tersebut mungkin telah terjatuh kedalam kolam tersebut pada awalnya. Namun ia dengan skill yang ada telah berusaha untuk keluar daripada situasi yang sangat menc3maskan itu. Akan tetapi hanya mereka yang betul2 bijak sahaja yang akan dapat meneka situasi tersebut dimana ianya mungkin satu helah. Monyet itu mungkin akan menjadi makanan atau… sememangnya tidak. Hanya jauhari yang mengenal manikam.

Mata kena tajam. Apapun… harap monyet tu selamat le hendaknya…

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *