Bila nak solat, dia datang dekat, lepas tu baring atas sejadah. Rupa-rupanya ini yang nak dia tunjuk.

Karenah kucing ni kadang2 kita pun tidak pernah terfikir. Masing2 ada perangai sendiri yang hanya tuan empunya sahaja yang mungkin pernah nampak atau mengalaminya. Suka tidur atas sejadah, pemilik baru sedar ada kalimah Allah pada badan kucing… Anggap ada mesej yang mahu disampaikan

PENEMUAN kalimah Allah yang terbentuk pada awan, daun, hirisan daging dan sebagainya pernah berlaku dan tular sebelum ini.Terbaharu, seorang lelaki dikenali sebagai Long Ijan berkongsi dua keping foto, memaparkan kalimah Allah yang terbentuk pada badan seekor kucing miliknya.

“Daripada kecil sampai ke besar suka tidur dekat sejadah. Ada masej yang nak disampaikan. Baru perasan hari ni,” tulisnya menerusi Fesbuk, Selasa lalu.

Dia membuat perkongsian itu menerusi group Kucing Sepahkan Apa Hari Ini? sehingga meraih lebih 4,000 tanda suka.Malah, posting berkenaan turut dihujani lebih 200 komen netizen yang rata-ratanya kagum dengan penemuan berkenaan.

“Subhanallah. Allahuakbar. Ada kalimah Allah. Alhamdulillah. Rasa tersentuh melihatnya.

“Comel bulu dia ada kalimah Allah.

“Allahuakbar. Beruntungnya awak,” tulis beberapa netizen.

Selain itu, beberapa netizen turut berkongsi cerita dan foto, mendakwa kucing mereka turut mempunyai kalimah sama.

“Kita dulu ada juga seekor, namanya Simba. Kat tepi perut dia kalimah Allah memang jelas sangat jaga daripada baby sampai besar tapi sayangnya dia dah hilang, maybe ada yang ambil dia.

“Sama dengan kucing saya ada kalimah diperutnya. Dia sesat ke rumah saya dalam keadaan bersih semuanya pada 15 Ramadan lima tahun yang lalu,” tulis beberapa individu.

Sebelum ini pada 27 Ramadan lalu, netizen turut digemparkan dengan kemunculan awan berbetuk kalimah Allah di langit.

Menurut laporan akhbar, Nur Zahirah Ulfah, 30, berpeluang melihat dan merakam awan berbentuk kalimah Allah di langit sekitar pukul 11.30 malam di Taman Bandar Baru, Sungai Petani, Kedah. Rakaman kejadian itu yang dikongsi menerusi Fesbuk turut tular dan meraih perhatian ramai.

Sebagai peringatan, penemuan sebegini selalunya mengundang kekaguman dan keterujaan dalam masyararakat.

Hakikatnya tidak salah sekiranya kita berasa teruja dan memuji kebesaran Allah pada setiap penemuan tesebut namun janganlah sampai terlalu taksub dan berlebihan dengan menganggap ia satu keajaiban, kerana Islam bukan begitu.

Post Berkaitan

Leave a Reply