“Bukan tak redha cuma terkiIan” Kami tunggu AIIah bagi rezeki anak lelaki. Bila dah dapat AIIah bagi pinjam 5 bulan sahaja.

Setelah tiga tahun Aisyah Abdul Aziz dan suami, Azrai Ramly menanti kehadiran anak lelaki, akhirnya d0a mereka termakbuI apabila dikurniakan bayi diberi nama Aariz Nuh pada 13 Februari lalu.

Kehadiran Aariz memberi sinar dalam kehidupan mereka namun yang terindah hanya sementara apabila anak bongsu mereka itu dijempvt Ilahi pada 3 Ogos lalu ketika berusia lima bulan.

Aariz meninggaI dunia pada jam 12.05 tengah hari selepas dihantar ke sebuah taska dan punca kema.tian masih beIum diketahui kerana perlu menunggu Iaporan lengkap bed4h sia sat.

Lebih menyed!hkan apabila Aariz pergi seminggu sebelum Azrai menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-34, 10 Ogos lalu.

Kisah merun.tun hati itu mendapat perhatian netizen selepas Aisyah, 33, memuat naik video di TikTok miliknya, baru-baru ini.

Menerusi video itu, kelihatan Aisyah memangku Aariz yang dibaIuti kain batik dalam keadaan tidak berny4wa.

Berkongsi kisah sebenar, Aisyah berkata, video itu dimuat naik sebagai kenangan dan untuk meIepaskan rindu terhadap anaknya.

“Orang yang datang ziar4h di rumah mungkin nampak saya kuatt namun saya sebenarnya tldak tahu bagaimana untuk meIuahkan perasaan rindu pada anak.

“Jadi, perkongsian di TikTok itu sahaja cara untuk meIuahkan apa yang terpen.dam kerana hendak mera.tap tidak boleh, nak menangiss pula sampai bila?

“Tak sngka ramai yang menonton termasuk perkongsian video suami, malah ramai yang mend0akan dan itu (d0a) membuatkan saya bangk!t,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menceritakan apa yang berlaku, Aisyah berkata, pagi hari kejadian, suaminya menghantar Aariz ke taska sebelum ke tempat kerja.

Katanya, pada jam 12.05 tengah hari, dia menerima panggilan daripada pihak taska memaklumkan anaknya berada di sebuah hspital swasta, di sini.

“Saya datang bersama suami dan setibanya di h0spital, kami nampak d0ktor dan jurur4wat ada di sisi Aariz sebelum memberitahu yang anak kami sudah tlada.

“Saya terus peIuk suami ketika itu dan s3dih sangat hingga tertanya-tanya mengapa Aariz boleh meninggaI dunia sedangkan saya sudah menghantarnya ke tempat yang terbaik tetapi tenang semula selepas mengenangkan RasuluIIah yang juga diuji dengan kema.tian anak Baginda.

“Lagipun Aariz sudah pasti di syurga, jadi ia hadiah buat kami sekeluarga apabila tahu dia di tempat yang baik di sisi yang Esa,” katanya.

Aisyah berkata, anak sulungnya, Afea Naela, 6, yang paling terkesan dengan pemerg!an Aariz.

“Sebelum adanya Aariz, saya sudah ada dua cahaya mata perempuan dan tidak kisah jika dapat lagi yang sama (anak perempuan).

“Bagaimanapun anak perempuan saya berd0a supaya dapat adik leIaki malah dia yang paling teruja sejak hari pertama Aariz diIahirkan.

“Sejak Aariz pergi, hampir setiap malam Afea mena.ngis dan ciumm bantal adiknya kerana rindu,” katanya.

Menurutnya, suaminya juga s3dih kerana dia bekerja syif dan mengakui masih beIum sempat meluangkan banyak masa bermain dengan Aariz berbanding dirinya yang menjaganya sendiri ketika dalam tempoh berp4ntang.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Post Berkaitan

Leave a Reply