Oyen Cuba Leraikan Pertengkaran Suami Isteri tapi gagal, “Lantak Korang Lahhhh,..Aku Landing lagi baik” kata Oyen…

Kepada pemilik kucing, situasi kucing bergaduh bukan lagi menjadi satu perkara asing. Kucing anda mungkin kerap bergaduh dengan kucing jalanan yang datang ke rumah atau lebih teruk, dengan kucing yang dibela di rumah yang sama juga! Mesti pening kalau mereka masih lagi bergaduh walau sudah di lerai.

Situasi ini pastinya menjadikan anda serba salah, terutamanya sekiranya ia sudah berada di tahap yang teruk, sehingga kucing luka kerana bergaduh dengan sesama sendiri. Sangat2 bahaya!

Satu perkongsian video daripada seorang pengguna fesbuk ini amat menarik perhatian. Dua ekor kucing sedang bertengkar dan susah untuk dileraikan. Pergaduhan itu menjadi semakin sengit dan nampak seperti ianya akan berakhir dengan kecederaan.

Oyen gebu datang lalu bertindak sebagai orang tengah dan cuba menjadi pendamai untuk meleraikan pergaduhan yang seperti tiada penghujung itu. Namun seperti yang kita lihat di dalam video, pergaduhan tetap tidak dapat dileraikan walaupun Oyen telah cuba untuk berdiplomasi secara baik. Wah ada bakat juga Si Oyen jadi pendamai rupanya, tapi itulah ya, tidak berkesan… jadi oyen pun sudah penat dan ambil langkah untuk membiarkan pergaduhan itu berterusan dan terus berbaring lalu tidur.

Di bawah adalah antara komen menarik yang ditinggalkan oleh netizen.

Post Berkaitan

Leave a Reply