Kucing Peliharaan Tak Makan Cuma Minum, Terlalu RINDU Sejak Arw4h Pergi

Kucing pelihar4an pun sebenarnya punya hati dan perasaan. Lagi-lagi bila sudah lama dibela oleh tuannya. Begitulah kisah si bulus yang lemah fiz1kalnya yang dikongsikan Syahrul Ayoi ini.

Seb4k, lihat fiz1kal kucing yang begitu rindukan tuannya yang sudah pergi untuk selama-lamanya. Jika, manusia boleh berbicara, bagaimana kucing ini mahu menterjemahkan rasa rindunya itu.

Setiap Hari Bawa Kucing Arw4h Ayah Ke Kubur

Cerita petang tadi di perkubvran Econsave Senawang. Nak balik dari menziarahi kvbur mak, ada budak nie bawak kucing yang agak lemah ke kubur. Bila ditanya, kubvr tu adalah arw4h ayahnya dan kucing yang dia bawak tu adalah kucing pelihar4an arw4h ayahnya..

Sejak arw4h ayahnya men1nggal sebulan lalu, kucing nie langsung tak nak makan dan hanya minum sahaja. Anak arw4h nie bawak kucing nie ke kubvr setiap hari bagi melepaskan kerinduan kucing nie terhadap tuannya.

Sem0ga arw4h dibalas dengan syurga tempatnya dan semoga kucingnya ini sihat seperti sediakala…..amin.

Kucing Peliharaan Tak Makan Cuma Minum, Terlalu Rindu Sejak Arw4h Pergi

Kain Hijau Arw4h Buat Kucing Peliharaan Melepas Rindu

Kongsi Syahrul dengan Mingguan Wanita, kucing itu masih bernyawa cuma keadaannya lem4h. Sebab tak mahu makan sejak arw4h tuannya men1nggal dunia.

“Yang sedihnya, sampai je kubur arw4h, dia boleh mengi4u. Lepas itu, dia terbaring macam tu je. Kain hijau itu adalah kepunyaan arw4h.”

Cerita Syahrul lagi, anak arw4h sememangnya kerap membawa kucing itu ke kvbur arw4h bapanya. Saya pula sememangnya hari-hari ke kubvr selepas balik dari kerja.

“Saya ziarah kvbur mak saya. Meningg4l bulan 11 yang lepas.”

Walaupun, Syahrul hari-hari ke kubvr, dia cuma direzekikan bertemu budak itu untuk dua ke tiga kali setiap kali ke tanah perkvburan.

Begitulah, jalinan kasih yang terbina antara manusia dan haiwan peliharaan. Biar pun jauh dibatasi bumi, kasih tetap tak m4ti. Cuma kerinduan tidak berbalas itu teramat pedih untuk divngkapkan.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *