Cikgu (Abang Polis), Saya Kena Lalu Jalan Ni, Ada Exam. Takpe-Takpe Cikgu Hantar.

Waktu pagi adalah satu keadaan dimana ramai yang berkejaran untuk memulakan rutin harian. Namun, jika berIaku hal4ngan ataupun kekangan, pastinya akan mengvndang masaIah buat kita.

H@l ini dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @aimadazfar apabila menceritakan perihal sepupunya yang mengal@mi kesul!tan untuk menghadiri peper!ksaan apabila laluan yang biasa dilalui ditutup kerana terdapat sebuah lori kemal4ngan.

Walau bagaimanapun, bantuan daripada pihak p0lis sangat membantu apabila seorang daripada angg0ta tersebut sanggup memb0ncengkan dan menghantar sepupunya menghadiri peper!ksaaan walaupun telah tamat waktu bertugas.

Terima kasih banyak abang polis @PDRMsia tolong hantar sepupu saya pergi exam walaupun dah habis waktu kerja. Jalan blocked, ada lori accident, dia ada exam pukul 9am. Maaf tak tau nama abang polis ni. Kalau tau tolong tag nama dia ya!

Muat naik tersebut telah mendapat perhatian warganet dengan mendapat ratusan tanda suka dan perkongsian semula kurang daripada sejam.


Tind4kan murni angg0ta p0lis itu bukan sahaja membolehkan sepupunya menghadiri peper!ksaan yang bermula pada jam 9 pagi, namun memberikan contoh terbaik kepada rakyat Malaysia.

Menurut sumber lagi, jalan yang mereka lalui telah ditutup susulan daripada terdapat lori tanah kemal4ngan sehingga menyeb@bkan kenderaan lain terk4ndas.

Sumber: aimadazfar

Post Berkaitan

Leave a Reply