“Diam2 ubi berisi” Langsung Tak Panggil Med1a, Dalam Diam Tuan Ezanee Bantu 0rang

Siapa sahaja yang tidak mengenali Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya As1sten Komisi0ner Nik Ezanee Mohd Faisal?

Sikap pr1hatin Ketua P0lis yang mesra disapa Tuan Ezanee itu sememangnya tidak dapat dinaflkan lagi.

Biarpun sering menegaskan segala tind4kan serta bantvan yang dilakukan adalah tanggungjawab dan am4nah beliau, namun namanya tetap menjadi tumpvan pihak med1a.

Senyap je sejak naik p4ngkat?

Tetapi, sejak dinaikkan p4ngkat kepada Ketua Bahagian Slasatan Jenyh Selangor, ramai yang sudah lama tidak mendengar cerita berkenaan angg0ta p0lis berhati mulia ini.

Ramai yang tertanya-tanya ke mana menghil4ngnya beliau?

Diam2 ubi berisi, gigih bantu orang svsah!

Bagaimanapun baru-baru ini, seorang pengguna Faceb0ok berk0ngsi perkemb4ngan Tuan Ezanee di mana beliau dilihat sedang menyumbangkan bantvan barangan asas buat penduduk yang tidak berkem4mpuan di suatu kawasan perumahan.

Menurut pengguna Faceb0ok bernama Syahril A. Kadir tersebut, dia berasa terkejut tatkala mendapat perkhabaran itu menerusi gr0p Whats4pp kejiranannya.

Tambahan lagi, setelah sekian lama tidak mendengar khabar Tuan Ezanee di media soslal.

Namun apa yang lebih mengejvtkan adalah, sewaktu misi bantvan itu berlangsung tiada 1 pun kelibat pihak media yang dipanggil untuk menyakslkan dan merek0dkan majlis tersebut. Wah!

Dalam pada itu, Syahril meluahkan rasa kagum terhadap Tuan Ezanee kerana sanggup ‘turun padang’ membantu gol0ngan susah walaupun beliau merupakan seorang angg0ta p0lis berp4ngkat tinggi.

Tinggalkan k0men nasihat

Bukan itu sahaja, Tuan Ezanee juga sempat menlnggalkan k0men pada ‘p0sting’ Syahril menasihati masy4rakat agar sentiasa melakukan kebaikan dalam hidup ini.

Meninjau ke ruang4n k0men, rata-rata netlzen memvji keperib4dian mulia Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya terbabit. Malah, ada juga yang mendoakan agar beliau dilantik sebagai Ketua P0lis Negara suatu hari nanti.

Semoga Allah beri rahmat

Contoh pegawai terbaik

Tuan Ezanee memang luar biasa


Bakal Ketua P0lis Negara

Leave a Reply

Your email address will not be published.