Mana Kau Pergi 3 Harini, Dah Lah Hil4ngkan Diri , Kau bawak balik Dengan Nota ‘Hut4ng’ Pulak Dah

Kucing sememangnya haiwan peliharaan yang mempunyai pelbagai karenah yang juga boleh menghiburkan hati manusia. Pun begitu, ada juga gelagatnya yang akan membuatkan tuannya menjadi susah.

Seperti yang berlaku di Thailand, seekor kucing berwarna kelabu hitam yang hilang telah kembali kepada pemiliknya tiga hari kemudian dengan satu kejutan tentang satu catatan semasa hilang.

Kemunculan kucing peliharaan yang hilang itu dikongsi oleh pemiliknya di dalam Facebook pada 27 Oktober 2020 dan berkapsyen “hilang selama tiga hari dan kembali dengan hutang. #catslaves”

 

Kucing itu kelihatan malu dan berasa lega kerana bertemu kembali tuannya. Namun, setelah diperiksa dengan lebih dekat, kucing itu nampaknya kembali dengan membawa satu catatan yang tergantung pada lehernya.

Catatan di atas kadbod itu tertulis “Kucing anda terus memerhatikan ikan tenggiri di gerai saya, jadi saya memberinya tiga ekor. Aunty May di lorong no.2″

Pada kiriman Facebook tersebut, rata-rata warganet memuji pemilik kedai ikan tenggiri tersebut kerana menjaga kucing itu dan mempunyai rasa simpati.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *