“Mummy Rindu Suara, Gelak Tawa, Keceriaan, Suami Di Sisi,” Anak Dedah Keadaan Rosmah Terkini di p3njara

Nooryana Najib, anak perempuan kepada bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkongsi luahannya di laman Instagram miliknya sebelum ini/.

Dalam perkongsian itu Nooryana atau dikenali sebagai Yana menulis tentang bagaimana Ibunya Datin Seri Rosmah Mansor yang menjalani kehidupan selepas suaminya Najib Razak disabiktkan kesalahan dan sedang dipenjarakan.

Menurut Yana, dalam keadaan sebelum ini dia sentiasa menemani ibunya dikala kesunyian. Kadang kala waktu tidur juga Yana akan tidur bersama ibunya itu kerana tidak mahu ibunya terasa kesunyian. Tapi sekarang tidak tahu keadaannya macam mana.

Pekongsian itu menunjukkan gambar Datin Seri Rosmah Mansor yang sedang menunaikan solat subuh di ruang kecil mungkin dalam perjara.

Kata Yana lagi, ibunya itu merupakan seorang isteri yang sangat merindui suara, gelak tawa, dan keceriaan suaminya di sisi.

“Beliau seorang ibu yang kini memikul tanggungjawab sebagai ketua rumah kami buat sementara waktu, dan pada masa sama juga memperjuangkan kea dilan buat dirinya,” tulis Yana dalam hantaran itu.

“Seorang nenda yang sentiasa cuba memikirkan bagaimana menjawab soalan cucunya apabila ditanya “di mana atuk?”.

“Seorang yang memahami perjuangan dan laungan Bossku, sentiasa berada di sisinya sepanjang masa ini, waktu suka dan dukanya,” sambung Yana lagi.

Yana juga berkata, sebagaimana ada segelintir rakyat yang mempercayai Najib Razak tidak mendapat kea dilan, ibunya juga percaya bahawa suaminya berhak mendapat kea dilan dan mahukan kea dilan penuh dan menyeluruh untuknya.

Yana juga sempat berdoa agar kesihatan dan kebebasan Datuk Seri Najib Razak mendapat ketenangan dan kedamaian dalam tempoh usianya yang kini sudah berumur.

Terdahulu, Mahkamah Persekutuan telah mengekalkan sabitan dan hukuman penjara 12 tahun serta denda RM210 juta ke atas Najib kerana menyeleweng dana SRC International berjumlah RM42 juta.

Dalam pada itu, beliau juga akan menghadapi empat pertud uhan menggunakan kedudukannya untuk memperoleh sua pan berjumlah RM2.3 bilion daripada dan 1M DB dan 21 pertud uhan pengub ahan wang haram yang melibatkan jumlah yang sama.

Perbicaraan telah selesai dan Datin Rosmah Mansor diperjarakan selama 10 tahun.

Post Berkaitan

Leave a Reply