Remaja Tertidur Keletihan Menunggu Pembeli Datang Beli Kacang,Bakul Masih Terisi Penuh Barang Jualan

Remaja Tertidur Keletihan Tunggu Pelanggan Beli Kacang, Dalam Bakul Masih Penuh Lagi. Setiap orang mempunyai cabaran hidup yang pelbagai. Bukan semua orang terlahir dalam keadaan senang dan hanya perlu duduk sahaja menanti ada rezeki yang akan tiba.sajagempak.com – Remaja Tertidur Keletihan Tunggu Pelanggan Beli Kacang, Dalam Bakul Masih Penuh Lagi

Ada juga yang terpaksa melupakan zaman kanak-kanak demi untuk membantu keluarga menambah pendapatan demi kelangsungan hidup bersama.


Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh pengguna Facebook dikenali sebagai Shazzahinzs Sha, dia telah berkongsi satu foto seorang remaja tertidur di kaki lima sambil disisinya terdapat sebakul kacang rebus yang ingin dijual.

Menurut pengguna Facebook itu lagi, remaja tersebut dilihat duduk di hadapan pintu masuk stesen pam minyak berdekatan Jalan Tampoi dalam keadaan keletihan sehingga tertidur. Jualannya juga masih banyak dan ketika itu hujan lebat baru sahaja reda.

Foto yang tular tersebut telah mendapat lebih daripada 14,000 tanda suka dan lima ribu perkongsian semula daripada warganet. Mereka yang membaca muat naik tersebut nyata berasa sebak dan berharap dapat membantu remaja itu.

 

Mereka juga dilihat meninggalkan komen di ruangan Facebook sumber disamping mengajak orang ramai yang berada berhampiran kawasan tersebut untuk sama-sama menghulurkan bantuan serta membeli kacang yang dijual olehnya.

Semoga dia dimurahkan rezeki

Katanya datang naik bas dari Ulu Tiram

Semoga dimurahkan rezeki buat adik ini.

Sumber: Shazzahinzs Sha

Post Berkaitan

Leave a Reply