Sanggup berpanas menolak suami untuk menunaikan solat jumaat, Akak semoga syurga buatmu. Amin.

Setiap orang pasti akan memasang impian untuk memiliki pas4ngan yang sanggup hldup sus4h senang bersama. Bahkah, kebanyakan daripada kita menginginkan suami isteri yang seti4 sehingga ke akhir h4yat masing-masing.

Namun, untuk mengekalkan hubung4n dan juga rumah tangga yang telah dibina itu, tidak semua orang mampu untuk men4nggung uji4n yang akan diberikan oleh-Nya. Malah, ada juga yang s4nggup meningg4lkan pas4ngan mereka ketika salah satunya ditimp4 kesus4han ataupun peny4kit.

“Setia seorang isteri…”

Salah seorang pengguna Fesbuk, telah kongsikan kisah sepasang suami isteri warga em4s yang dijumpainya di tepi jalan. Pas4ngan ini dilihat “berjalan” bersama dibawah terik panas, yang semestinya merun.tun jiw4 jka melihatnya.

Setia menyorong suami ke Pekan


Lebih memilih untuk hldup berdua


Hantar suami ke masjid setiap Jumaat!


Sanggupkah kita bergini?


Pas4ngan ini bukannya di4baikan oleh anak-anak mereka sendiri. Malah, mereka berdua dikatakan telah dijemput dan dibawa oleh anak-anak mereka untuk tinggal bersama-sama.


Meskipun begitu, pas4ngan ini akhirnya lebih memu.tuskan untuk membawa diri dan sus4h sen4ng berdua sahaja. Keseti4an si isteri amat dikagumi dan semestinya menjadi inspir4si kepada pas4ngan-pas4ngan di luar sana.

Uji4n yang datang dalam rumah tangga ini bertujuan untuk mengu4tkan lagi hubungan antara pas4ngan. Oleh itu, jangan cepat mel4tah ataupun meng4lah apabila uji4n tersebut melanda dalam sesebuah perkahwinan itu.

Post Berkaitan

Leave a Reply