Si Angsa Meng4muk Sebab Parcel sampai Tapi Bukan Untuk Dia, Habis Abang Posmen kena Kit4i

Ku4t Kesabaran Abang Posmen ni bila digig1t angsa gan4s semasa menghantar bungkusan ke rumah pelanggan.

Kebanyakan haiwan ni nampak sahaja jinak dari segi luaran, tetapi dia boleh menyer4ng anda dengan sekelip mata tanpa kita pun tak sempat nak lar1 atau mengel4k.

Haiwan peliharaan seperti angsa contohnya. Mereka ini nampak saja comel dan jin4k, tetapi dalam diam mereka juga pandai menyer4ng dan menggig1t.

Baru-baru ini tular sebuah video di TikTok yang memaparkan seorang lelaki yang merupakan seorang posmen digig1t dan dikej4r angsa telah mencuri tumpuan.

Kesian Abang posmen ni terpaksa hadap duga4n paling mencab4r semasa hantar parcel. Menerusi video yang dikongsi, kelihatan seorang lelaki sedang menjalankan tugasnya untuk menghantar parcel ke rumah pelanggan.

Agak mengejutkan apabila dia digig1t oleh seek0r angsa besar di depan halaman rumah itu. Dengan muka yang tenang dan selamba seakan akan tiada apa yang terjadi, dia terpaksa menah4n ket4kutan. Yelah, demi tugas, kena selesaikan juga. Namun, angsa gar4ng itu kelihatan sudah ‘melek4t’ di seluar bahagian belakangnya seperti tidak mahu lepas. Alahai… sampai bila agaknya angsa tu nak lepaskan gig1tan agaknya.

Mujur sebaik saja angsa itu melepaskan gig1tannya, abang posmen dilihat l4ri ke dalam kereta tetapi masih juga dikej4r oleh angsa itu.

Sebenarnya angsa gig1t bukan sak1t pun, tapi bila dia kej4r tu yang kita terus jadi pan1k dan rasa seolah-olah nak terk4m kita.

Susulan tul4rnya video itu yang kini meraih sehingga 259K tontonan, 24K tanda suka dan 1K komen di TikTok, rata-rata netizen turut terhibur melihat gelag4t lelaki itu.

Berikut adalah komen-komen lucu para netizen

 

Post Berkaitan

Leave a Reply