Ustaz Ini kongsi pertama kali Malaysia dapat PM yang tekun membaca Al-Quran. Semoga Abah dipermudahkan.

Kaca mata rakyat sering melihat seseorang yang bergelar pemimpin lebih-lebih lagi jika berstatus nombor satu pastinya sibuk dengan urusan negara, mana mungkin ‘ambil kisah’ cerita-cerita rakyat biasa di media sosial atau mengusik mereka.

Namun, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin membuktikan walaupun sibuk merencana pelbagai perancangan untuk pentadbirannya ditambah pula negara berdepan penularan pand emik C0VID-19, sifat kebapaan beliau terserlah sehingga diberi jolokan ‘Abah’ kerana mengambil tahu bermacam-macam hal rakyat yang dikongsikan di media sosial dan boleh dijadikan ikon kepada masyarakat malaysia.

Ustaz Syobah Abdullah berkongsi beberapa video di laman FB Syobah Abdullah Original yang mem4parkan abah kesayangan rakyat malaysia iaitu PM-8 kita, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sedang tekun belajar al-quran.

Walaupun abah kita sibvk memberi tumpuan kepada pengurusan negara dan bermacam-macam masalah yang dihadapi. Beliau tetap meluangkan masa untuk menghadiri kelas pengajian al-quran. Alhamdulilah.

Video Pm-8 Fokus Belajar Membaca Al Quran.


Rata-rata netizen berpandangan positif kepada abah kita. Dan di fahamkan surah yang dialunkan oleh Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ialah surah Al Waqiah.

Antara  komen positif netizen alam maya :

Ternyata sikap bersahaja, sempoi dan ‘usik’ dan sifat ke-bapa-an yang yang di tonjolkan pm ke8 boleh dicontoh kepada warganet telah berjaya meletakkan Muhyiddin di hati rakyat. Terima kasih Abah.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.