Video – Terpaksa, Hari Raya sudah dekat, Pak Cik menangis teresak-esak. Ju4l Lembu untuk teruskan hldup.

Bukan saja perpis4han dengan manusia malah perpis4han dengan haiwan juga boleh menjadi satu saat yang sangat meny3dihkan. Begitu jugalah seperti yang dialami oleh pak cik ini yang terpaksa menju4l lembu kesayangannya ini sehinggakan video perpis4hannya ini mengundang sebak pada mereka yang menontonnya.

Menerusi video yang telah menerima hampir tujuh juta tontonan ini, pak cik tersebut dilihat menangis teresak-esak ketika mengucapkan selamat tinggal pada lembu miliknya itu. Semasa lembu tersebut sudah berada di atas lori, dia kelihatan tidak dapat mengawal emosinya.

 

Bukan sahaja tidak dapat mengawal air matanya, dia juga beberapa kali memeluk lembu kesayangannya itu dan kelihatan berbisik sesuatu kepadanya. Walaupun kelihatan seperti berat hati untuk melepaskannya pergi, pak cik itu akhirnya turun daripada lori sambil mengesat air matanya. Momen perpis4han itu turut mengundang sebak netizen yang lain.

Di ruangan komen, kebanyakan netizen dapat memahami situasi yang dialami pak cik tersebut yang mungkin terpaksa menju4l lembu kesayangannya atas beberapa faktor. Ditambah pula dengan situasi sekarang ini, pastinya keutamaan diberikan untuk kelangsungan hldup. Netizen turut memberikan kata-kata semangat kepada pak cik tersebut di ruangan komen.

“Semoga bapak itu diberi rez3ki banyak, amin.”

 

“Saya ikut nangis.”

 

“Semoga Allah gantikan rez3ki yang lebih besar. Tabahkan hati. Pasti lembu faham sebab perpis4han kalian.”

 

“Tidak kira dia kucing, lembu, kambing, itik, ayam tapi kalau dah dijaga dari kecil bila nak berpis4h memang sedih sangat.”

 

 

Post Berkaitan

One thought on “Video – Terpaksa, Hari Raya sudah dekat, Pak Cik menangis teresak-esak. Ju4l Lembu untuk teruskan hldup.

Leave a Reply