Vir4l Keluarga Muka Un1k Kerana Gen3tik, Tapi Sedih Ramai ꜱᴘᴀᴍ Em0ji Katak Masa ‘Live’

Hanya kerana merasakan diri terlalu sempurna, sesetengah manusia terkadang kehil4ngan sikap bertimb4ng rasa hingga kerap melakukan ʙ0ᴅʏ ꜱʜᴀᴍ1ɴɢ pada orang lain. Walhal, kekura4ngan yang dimiliki seseorang tidak waj4r dijadikan sebagai ‘tik3t’ untuk melemparkan ᴇᴊ3ᴋᴀɴ. Baik secara bersemvka atau alam maya sekalipun, hati dan perasaan insan lain wajar diambil k1ra.

Keluarga Manurung vir4l miliki wajah unik kerana Sindrom Treachers Collins

Di TikT0k, seorang pengguna bernama Surya Manurung menjadi tvlar kerana dia dan adik beradik lain mempunyai wajah yang un1k. Kelainan yang jelas terlihat di bahagian kelopak mata, tulang pipi serta telinga itu difahamkan mempunyai perkaitan dengan genetik abn0rmal Sindr0m Treachers Collins. Namun seronoknya, kehidupan bahagia mereka sekeluarga sering membuatkan ramai tumpang g3mbira.

@surya.manurung##fyp tiktok kan di rakit seru juga ya♬ DJ jang ganggu viral tiktok – Apis

@surya.manurung##fyp terimah kasih buat semua followers tiktok sama YouTube hari ini 1 bulan ulang tahun YouTube Keluarga Manurung semoga makin sukses selalu amiin♬ original sound – wangsee _

@surya.manurungseorang abg dan adek akan tetap kompak selagi bisa menghargai 1 dengan yang lain.♬ 1 2 3 4 – R<3


Ikut bahagia tengok keluarga mereka…Kenapa ada orang sej4hat tu?

Mal4ngnya baru-baru ini ketika mereka melakukan live di YouTvbe, ruangan k0men pula dibanj1ri dengan unsvr ʙ0ᴅʏ ꜱʜ4ᴍɪɴɢ. Dapat dilihat ramai menghantar komen em0ji katak secara bertvbi-tvbi seolah-olah hendak menyam4kannya dengan rupa keluarga Manurung.

@aishaandnPlease … support them ?♬ dandelions – gabut woi

Jangan buat kekur4ngan orang as bah4n lawak…Apa dapat h1na orang

Hal berkenaan juga membuatkan net1zen lain menjadi seb4k dan mar4h dengan si kaki kec4m. Mereka juga menyif4tkan orang yang suka mengh1na mungkin tidak sed4r ada kifar4h di masa depan.

Jangan h1na-h1na orang, sebab semua itu ciptaan Tuhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.