[VlDEO] Sayu Wanita Terpaksa BersaIin Dalam Banjir, Nasib Baik Ada Jiran2 Yang Bantu Walaupun Redah Air Paras Ieher Demi SeIamatkan BAYl

Mangsa2 bnjir yang berlaku di beberapa buah negeri di Semenanjung Malaysia khususnya di Selangor telah membuatkan ramai rakyat Malaysia terkesan.

Mana tidaknya keadaan mereka yang terputus bekalan makanan dan ada juga yang masih terperngkap didalam bnjir membuatkan warganet yang melihat berasa h1ba lebih-lebih lagi banyak video tuIar di media sosiaI.

Mahu bersalin dalam bnjir

Salah satunya adalah perk0ngsian daripada seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai tutynooamalina apabila memuat naik video keadaan mereka cuba membantu seorang wanita yang ingin bersaIin dalam rumahnya yang ditenggeIami air.

Dalam perkongsian video tersebut, dapat didengar bunyi suara b4yi men4ngis dan jer1tan meminta toIong seorang wanita.

Jiran tetangga yang berada berhampiran wanita tersebut juga segera memanjat tembok dan meredah bnjir separas Ieher untuk menghulurkan bntuan.

Syukur, wanita tersebut akhirnya selamat melahirkan bayi walaupun dalam keadaan sangat tidak selesa.

Perkongsian yang dibuat oleh tutynooramalina itu telah mendapat perhatian ramai kerana berasa simpati dengan situasi yang dihadapi oleh wanita tersebut.

Bersalin di rumah dalam keadaan air bnjir di paras yang membhayakan memang sesuatu yang sukar lebih-lebih lagi tanpa sebarang persediaan yang cukup.

Sumber: TikT0k tutynooramalaina, omm / imediaviral

 

Post Berkaitan

Leave a Reply