Ya Allah.. Sesuatu Terjadi Dekat B0b Lokman, P0hon D0a Orang Ramai

Kuala Lumpur: Penulis lirik dan pelakon, Bob Lokman, 57, kini menerima r4watan lanjut di Unit Penjagaan K0ronari (CCU) Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah, sejak empat hari lalu.

Bob atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman berkata, dia dimasukkan ke CCU h0spital berkenaan berikutan jantvngnya di bahagian atas bergerak terlalu laju dan tidak stab1l.

“Selepas menvnda beberapa kali temvjanji dengan doktor sebelum ini berikutan k3s C0vid 19 yang tinggi, saya datang membuat pemer1ksaan svsulan di h0spital minggu lalu.

“Pemer1ksaan doktor mendapati jantvng saya di bahagian atas bergerak terlalu laju dan tidak stab1l. Jadi, saya perlu dimasukkan ke CCU untuk pem4ntauan sepenuhnya sehingga stab1l semula,” katanya.

BOB Lokman kini menerima rawatan lanjut di Un1t Penjagaan Kor0nari (CCU) Hospital Sultanah Bahiyah.

Penulis lirik lagu Isabella ini juga memohon orang ramai mend0akan kesihatannya agar sembvh semula dan dibenarkan pulang ke rumah segera kerana isteri dan anak-anaknya menetap di Kota Bharu, Kelantan.

“Mohon d0akan kesihatan saya sembvh semula. Saya minta maaf dan nak ucapkan terima kasih kepada anda semua yang mend0akan saya. Hanya Allah saja mampu membaIas.

“Saya sepatutnya sudah dimasukkan ke CCU di h0spital ini enam minggu lebih awal, tetapi disebabkan penuI4ran C0vid 19 maka ia ditvnda dan sekarang tak boleh lagi kerana pergerakan jantvng saya terIalu laju,” katanya.

Menerusi laporan pada 19 September lalu, Bob berkata, dia juga akur keadaan kesihatannya sudah tidak sepenuhnya puIih seperti dulu kerana ada masa dia sihat dan kadangkala s4kit.

Katanya, soal s4kit nak datang memang tak boleh dijangka. Kalau kurang sihat pun, biasanya dia akan mengalami m4asalah pernafasan kerana sesak nafas disebabkan air berlebihan dalam paru-paru dan dia kena tahan minum air tetapi perlu buang air kecil dengan k3rap.

Terdahulu, Bob yang sebelum ini mengalami m4asalah jantvng selamat menjalani pembed4han membetulkan degvpan jantvng iaitu C4rdiac R3synchr0nization Ther4py & DefibriIIator (CRTD) di h0spital yang sama pada awal Disember tahun lalu.


“Saya ucapkan terima kasih kepada semua yang sudah membantu menghuIur svmbangan dan saya juga mohon maaf kepada semua di atas kes1Iapan dan kesaIahan dalam kerjaya seni saya.

Maafkan segala d0sa saya sekiranya sudah membuat anda semua m4rah, b3nci dan tidak suka pada Iawak dan lakonan saya ketika aktif dahulu,” katanya.

Bob Lokman Tidak Lagi Bergelar Artis, Mahu Tahu Apa Dia Buat Sekarang?

Bob yang turut mengh1dap beberapa peny4kit kr0nik lain memaklumkan memang rutin bulanannya menjalani pemeriks4an kes1hatan di h0spital.

Katanya, kos ubat-ubatannya setiap bulan mencec4h RM 700 dan dia bersyukur masih ada rakan-rakan, pihak berkaitan dan badan bukan ker4jaan (NGO) seperti Muslim Care Malaysia menghuIurkan b4ntuan.

Menurut Bob, bagi menyara keluarga ketika ini dia bergantvng kepada pendapatan hasil jualan tempahan makanan yang disediakan isterinya, Relawati Daud. katanya

Leave a Reply

Your email address will not be published.