“Abieyy TimbuI La..”- Pengantin Baru Dipercayai Lem4s Ketika Mandi Di Tasik Kenyir

HULU TERENGGANU – Seorang lelaki dikhu4tiri lem4s semasa m4ndi di Sungai Petuang, Tasik Kenyir petang semalam.

‘Angg0ta bomba sedang melakukan operasi mencari dan menyelamat Ami Azzizol yang dikhuatiri lemas di Sungai Petuang, Tasik Kenyir, Hulu Terengganu hari ini.’

Ketua P0lis Daerah Hulu Terengganu, Mohd Adli Mat Daud berkata, polis menerima maklumat kira-kira 6.20 petang semalam berhvbung kejad1an yang men1mpa Ami Azzizol Abu Bakri, 22, yang berasal dari Dungun.

Katanya, sebelum kejad1an yang berlaku pada 5.50 petang itu, beberapa s4ksi termasuk ahli keluarga Ami Azzizol melihat lelaki itu berenang dari sebuah rumah r4kit ke dalam Sungai Petuang di hadapan rumah r4kit tersebut untuk m4ndi.

“Sebelum kejadian isteri m4ngsa menegvr niat lelaki itu untuk m4ndi di dalam Tasik Kenyir kerana tidak mem4kai j4ket kesel4matan.

“Tidak lama kemudian s4ksi nampak m4ngsa terk4pai-k4pai meminta t0long dipercayai mengalami kekej4ngan ot0t.

“Se0rang daripada s4ksi iaitu anak pemilik rumah r4kit cuba memberi pert0longan, namun hampir lem4s kerana m4ngsa mem4ut belakang s4ksi yang cvba memb4ntu.

“M4ngsa terus tenggel4m dan tidak dapat disel4matkan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya, 0perasi menc4ri dan menyel4mat dijalankan semalam oleh 46 orang yang terdiri daripada angg0ta p0lis, Jabatan Bomba dan Penyel4mat Malaysia (JBPM), Angk4tan Pert4hanan Awam Malaysia (APM) dan orang awam, namun tidak menemui sebarang petvnjuk.

“Penc4rian diteruskan hari ini sekitar 8 pagi,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.