Motor Pekerja J&T Dipenuhi Barang Buat Ramai K3sian, Sampai PeIuk Bngkusan Tk0t Jtuh.

Sejak beberapa hari lalu, kec0h mengenai sebuah syarikat perkhidm4tan penghantaraan barangan apabila beberapa kakitangan bert1ndak menc4mpak barang pelanggan sehingga tvIar video di med1a sosi4l.

Tldak Iama selepas itu, pihak terlibat telah tampiI mem0hon maaf selain kenyataan yang menaflkan kejadian itu tiada kaitan dengan m0gok atau b4yaran k0misen.

Walau bagaimanapun, jnganlah kerana nila set1tik, r0sak susu sebelanga. Ini kerana hanya l0kasi tertentu sahaja yang mengalami masaIah l0nggokan ‘parcel’.

Terbaru, tvIar video di apl1kasi TikT0k memaparkan kegigihan seorang pekerja J&T Express demi memastikan barang sampai ke tangan penerima.

S3bak tengok bawa banyak2 macam tu.

Menerusi video berdur4si lima saat itu, dapat dilihat semangat seorang pekerja membawa banyak bungkvsan yang penuh kiri kanan dengan hanya menvnggang motosikal sehingga boleh meng4nggu penglihat4nnya.

Video:

“Jam 5.00 petang. Semoga staf-staf J&T dan kur1er lain tabah. Terima kasih beri perkhidm4tan terbaik dan am4nah dengan barang cust0mers,” c0ret seorang pengguna @ellamustaffa.

Perkongs1an wanita tersebut yang dikhabarkan berlaku di Semeny1h itu dib4njiri k0men-k0men net1zen yang turut bers1mpati melihat peng0rbanan pekerja berkenaan.

Sanggup b4hayakan ny4wa sendiri.

Kes1annya, gigih dia bawa banyak-banyak macam tu. Sabar ya semua nanti barang sampai. Hargailah pen4t Ielah mereka, jngan tahu nak m4rah saja!

Leave a Reply

Your email address will not be published.