Ada Yg Tak Tahu Rupanya lambang Pada Remote Aircond Ini Boleh Jimatkan Bil Elektrik Anda!

Ramai Yang Tak Tahu Rupanya lambang Yang Ada Pada Remote Aircond Ini Boleh Jimatkan Bil Elektrik!

Selama ini, ingatkan remote aircond hanya untuk membuatkan ruang rasa sejuk. Namun ramai yang tidak tahu, rupanya remote aircond juga boleh menjimatkan elektrik.

Tidak dinafikan cuaca di Malaysia sangat panas. Walaupun teriknya di siang hari namun sampai ke malam kita masih boleh merasai bahangnya.

Bagaimana untuk menyejukkan ruang dalam masa yang sama anda masih boleh berjimat? Sebenarnya remote aircond boleh membantu anda.

Remote Aircond

Sejukkan suhu bilik
Sehubungan itu, anda digalakkan untuk berada di tempat yang redup dan jika rumah anda memiliki aircond, boleh gunakannya dengan berhemah.

Namun untuk mengelakkan pembaziran elektrik, anda perlu tahu setiap fungsi dan mode semasa yang sesuai untuk anda gunakan.

Remote Aircond: Kenali dry mode dan cool mode

Pengguna kebiasaannya terkeliru dengan perbezaan antara dry mode dan cool mode.

Jika pada alat kawalan jauh menunjukkan lambang titisan air, ia bermaksud dry mode. Manakala jika lambang yang ditunjukkan adalah empingan salji, ia adalah cool mode.

Bagi penjimatan tenaga yang efisien, anda digalakkan untuk menggunakan dry mode kerana untuk mod ini, kompresor tidak berlari pada kadar maksimum untuk menyejukkan ruang.

Sensor juga akan mengesan perubahan suhu dan mengekalkan suasana nyaman dengan kadar kelembapan sebanyak 60% sahaja dalam ruang udara.

Semoga bermanfaat!

Post Berkaitan

Leave a Reply