Anak Rusa Ini Diselamatkan Anjing Di Danau, Apa Yang Dia Buat Datang Kepada Anjing Itu Keesokan Harinya

Satu peristiwa mengharukan yang menunjukkan persahabatan dua haiwan baru-baru ini berlaku di Virginia, Amerika Syarikat. Seekor anak rusa yang baru lahir secara tidak sengaja terjatuh ke dalam tasik dan hampir lemas. Nasib baik, seekor anjing berjaya menyelamatkannya. Keesokan harinya, anak rusa datang mencari anjing itu, seolah-olah mengucapkan terima kasih

Pada pagi 2 Jun, Ralph Dorn, seorang lelaki berusia 62 tahun dari Virginia, sedang mencari anjingnya Harley di tepi tasik di belakang rumahnya. Dia kemudian melihat anjing emasnya yang berusia 6 tahun berenang di tasik dengan seekor anak rusa di sebelahnya. Ternyata Harley membantu menyelamatkan anak rusa itu dan cuba membawanya ke pantai.

Dorn berkongsi kisah Harley menyelamatkan seekor anak rusa dan menyiarkan banyak gambar di Facebook. Dia menulis dalam catatannya: “Tidak pasti bagaimana rusa ini sampai ke sana tetapi Harley nampaknya tidak bertanya mengapa, dia hanya mengambil tindakan dengan cepat”

Dorn memberitahu People bahawa Harley membantu rusa itu mendarat, kemudian menjilatnya, berinteraksi dengannya dan merapikannya. Anak rusa ini dianggap baru berusia beberapa hari.

Ibu rusa muncul tidak lama kemudian. Apabila Dorn melihat seekor rusa betina, dia membawa Harley pulang. Selepas mereka pergi, rusa betina membawa anak rusa itu pergi.

Tetapi cerita ini belum berakhir. Keesokan paginya, Dorn dan isterinya sedang minum kopi di rumah. Harley tiba-tiba berlari dari tingkap ke tingkap. Dorn kemudian membuka pintu depan untuk membawanya keluar, tetapi yang mengejutkannya, mereka semua mendengar tangisan anak rusa.

Dorn berkata di Facebook bahawa Harley berlari ke pinggir hutan dan mendapati anak rusa itu menangis. Namun, selepas anak rusa melihat Harley datang, anak rusa itu segera berhenti menangis. Mereka mengibas-ngibaskan ekor dan menghidu satu sama lain dengan hidung mereka, sehingga Dorn akhirnya membawa Harley pulang selepas pertemuan semula yang menyeronokkan.

Dorn memberitahu People bahawa selepas pertemuan semula ringkas dengan Harley, anak rusa itu tinggal di tempat yang sama dengan anak rusa betina untuk seketika, sehingga malam. Dia tidak pernah melihat mereka lagi.

Dorn, yang merupakan pesara juruterbang Kor Marin, berkata dia tidak terkejut dengan tindakan Harley yang menyentuh hati. Harley sentiasa suka bersama kanak-kanak dan haiwan, dia menyayangi mereka.

Catatan Facebook Dorn mendapat sambutan yang menggalakkan, dan dia berkata, “Kami sangat gembira kerana kisah ini menyentuh begitu ramai orang dan membawa kegembiraan kepada ramai orang.”

Post Berkaitan

Leave a Reply