TULAR ‘King of The Road’ Sel4mber Redah Banjir Tanpa Hiraukan Kereta Sekeliling,Tikt0ker Jelaskan Kenapa Myvi Boleh Bertahan Dalam Keadaan Banjir

Kereta Myvi memang cukup terkenal dengan ‘perangainya’ di atas jalan raya, apa jua  rint4ngan diaorang redah, inikan pula bajir .

bukan setakat kereta myvi je  boleh buat , kereta daripada Per0dua  pun boleh buat macam tu tapi tak semua ya , nak tahu kenapa? Ikuti penjelasan daripada seorang TikT0kers ini.

Ikut ketinggian air intake

Kata TikT0ker ini, ada cara untuk kenal pasti dan tahu tahap der4s air yang sesebuah kereta boleh redah, kebanyakan kereta Per0dua meletakkan air intake mereka lebih tinggi berbanding kereta lain.

Malah kedudukan air intake juga memainkan peranan penting untuk pastikan tahap keselamatan kereta itu jika meredah kawasan air yang tinggi.

Kalau nak tahu info yang lebih jelas, boleh tengok cont0h video di bawah ini. Lub4ng air intake berada di atas dan tepi enjin.

Individu ini turut memberikan sedikit tips jika ingin meredah banjir, katanya, elak daripada berhenti ketika berada di dalam air yang deras, ia juga boleh jadi penyebab air terus masuk ke dalam air intake.

Ramai netizen kagum apabila mengetahui hal tersebut, malah ada juga antara mereka yang memberikan beberapa tips yang berguna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.