Apa nak dikato, Rajin adik comel ni, TAPI Rajin tak kena tempat BAHAY4 juga, Jem Kepala Mak ayah!!!

Alahai comel betul adik ini, sudahlah rajin tolong kemas rumah pandai pula dia mencuci. Tetapi kenapa ada yang aneh ya. Melentur buluh biarlah dari rebungnya. Jika mahu anak-anak membesar menjadi individu yang rajin dan boleh diharap untuk membantu kerja-kerja rumah, latihlah mereka sejak kecil untuk melakukannya.

Tidak perlulah nak sempurna, tapi jika selalu dibuat lama-kelamaan akan mahir juga. Sudah pastinya anak-anak akan melakukan kesilapan ketika membantu kita, tapi jangan dihalang, malah kena terus beri galakan kepada mereka dan percaya pada kemampuan mereka.

Satu perkongsian menarik daripada seorang pengguna fesbuk ini mengundang tawa orang ramai dan para netizen. Video menunjukkan seorang kanak-kanak sangat rajin membantu melakukan kerja rumah. Kanak-kanak tersebut sedang dilihat mencuci sesuatu dalam besen.

Tetapi sekali diterjah, lain pula yang sedang dicuci. Maunya menjerit dan terkejut si ibu atau bapa bila melihat semua gajet-gajet penting sedang terendam dalam baldi tersebut. Argghhhh apa yang sudah berlaku, maunya jem kepala mak ayah ni, haha… apapun adik ni tetap comel je masa mencuci, Siap ada anak patung lagi temankan dia dalam baldi…

Rupa-rupanya dia sedang mencuci segala handphone, laptop, kompter riba dan segala macam gajet-gajet lain. Alamak!!!! Boleh dibaiki balik ke tu?? Alamat memang dah tak boleh pakai dah tu sebab dah kena masuk air.

Dibawah adalah antara komen-komen menarik yang ditinggalkan para netizen.

Post Berkaitan

Leave a Reply