Bekas Peninju Dunia Mike Tyson Pun Masih Menjaga Solat Sebelum Workout. Tetapi Kenapa Imamnya

Melihat orang yang sedang melakukan aktiviti harian berhenti seketika dari melakukan tugasan dan terus menunaikan solat secara berjemaah adalah satu pemandangan yang indah.

Solat berjemaah
Hal ini samalah seperti satu video yang dikongsikan oleh seorang pen1nju dunia dikenali sebagai Badou Jack yang solat secara berjemaah dengan Mike Tyson sebelum memulakan latihan harian mereka.

Video tersebut telah tular di media sosial dan menjadi topik semasa dunia sejak ia dimuat naik sehari yang lepas.

Dalam kapsyen yang ditulis oleh Badou Jack, dia memaklumkan teruja berpeluang solat bersama sahabatnya Mike Tyson dengan diimamkan seorang lagi pen1nju.

Masya Allah…
Kelihatan mereka solat sambil diperhatikan beberapa orang yang berada di kawasan tersebut yang seolah-olah sedang berada di sebuah kafe.

Menerusi komen yang diterima daripada Instagram Badou, rata-rata mengucapkan rasa syukur dan kagum melihat mereka solat secara berjemaah walaupun masing-masing sibuk dengan aktiviti harian.

Admin minta jangan dipersoalkan tentang imamnya, setiap mazhab ada caranya. Kita sebagai saudara muslim harus memberi semangat untuk Mike Tyson mendalami Islam.

Semoga Allah menjaga kalian

Semoga keberkatan buat kalian

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published.