Cukup, Saya bukan menolak tuah tapi sumbangan ini sudah lebih – “Keluarga Proton Iswara”

Keluarga lima beranak di Pulau Pinang yang v!ral baru baru inj kerana tinggal di dalam kereta sebelum ini menggesa agar masyarakat tidak lagi menghulurkan b4ntuan kepada mereka buat masa ini.

Permintaan itu difahamkan hadir susulan perkembangan terkini mereka yang sudah pun memperolehi b4ntuan rumah PPR dan pelbagai lagi bentuk b4ntuan selepas kisah mereka menjadi perhatian sebelum ini.

Menurut lap0ran akhbar terkemuka, bapa kepada keluarga berkenaan S Ganesh yang bekerja sebagai peng4wal kesel4matan berpendapat mereka sudah pun mendapatkan apa yang diperlukan iaitu bumbung untuk berteduh buat mereka sekeluarga.

“Dengan penerimaan rumah PPR ini, kami dengan rasa rendah hati meminta agar semua orang tidak lagi menghantar b4ntuan kepada keluarga kami,” katanya seperti dipetik akhbar tersebut.

Kisah lima sekeluarga itu sebelum ini menjadi perhatian selepas mereka dilap0rkan terpaksa tinggal dalam kereta sejak beberapa bulan yang lalu.

Ia susulan rumah yang didiami mereka sebelum ini Lebuh Carnavon musnah dijilat api pada April lalu.

Kini selepas beberapa hari, n4sib S Ganesh dan keluarga kecilnya mula berubah apabila dia mula menerima pelbagai b4ntuan daripada seluruh negara termasuk b4ntuan perumahan PPR daripada ker4jaan negeri Pulau Pinang.

Justeru itu, beliau meminta agar orang ramai berhenti menghulurkan b4ntuan kepada keluarganya kerana mereka kini sudah mampu untuk meneruskan kehidupan seperti biasa sambil mengucapkan terima kasih atas b4ntuan yang diberikan semua pihak sebelum ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.