Dalam paya terdengar bunyi kucing. Macam mana boleh sampai kesitu. Dalam paya tuh. Terima kasih pada yang membantu.

Untuk pengetahuan anda, kek3jaman haiwan mencakupi pelbagai tingkah laku k3jam termasuklah meninggalkan haiwan peliharaan tanpa perhatian sepanjang percutian panjang, mer4ntai haiwan peliharaan sepanjang h4yat tanpa sebarang peluang bagi haiwan itu untuk membebaskan diri, menyimb4h haiwan dengan air panas, mengabaikannya apabila haiwan itu menjadi but4 dan berpeny4kit, atau luka akibat dipukuI.

Haiwan yang menjadi teman seperti anjing dan kucing sering did3ra walaupun haiwan lebih kecil seperti hamster, guinea pig, arnab, reptilia dan haiwan peliharaan eks0tik yang kebanyakannya diku rung juga sering diabaikan.

Satu perkongsian video daripada seorang pengguna fesbuk ini membuatkan para netizen geram berbaur kasihan. Sekumpulan penunggang basikal yang sedang berbasikal telah mendengar suara anak kucing yang datang entah dari mana. Di sekeliling hanya nampak lalang2 semak samun yang berair. Rupa rupanya memang suara an4k kucing datang dari dalam lalang lalang semak samun berair tersebut.

Setelah menjumpai suara tersebut, terdapat beberapa ekor an4k kucing yang berada dalam keadaan basah. Alahai kesianya mereka. Menurut kapsyen video ada antaranya telah mati. Apalah yang telah telah terjadi sebenarnya. Mungkin an4k an4k kucing tersebut dibuang atau terjatuh, kita pun tak pasti. Apapun terimakasih kepada abang2 basikal kerana mulianya hati membantu an4k an4k kucing tersebut.

Dibawah adalah antara komen komen menarik daripada para netizen.

 

Post Berkaitan

Leave a Reply