Dengar bunyi mcm dia langgar Bumper Kereta… Kucing ini tiba2 Muncul entah dari mana buat netizen tertanya2…

Rasanya sudah tentu anda biasa mendengar pepatah melayu “Malang Tidak Berbau”. Sering kita lihat atau hampir setiap hari akan berlaku kemalangan jiwa atau kecederaan parah akibat kemalangan jalan raya dan sebagainya.

Kadang2 ada juga yang terselamat daripada hampir menjadi mangsa kemalangan. Ini mungkin sesuatu yang ajaib akan tetapi kita tidak pasti akan sesuatu yang berlaku begitu cepat sekali.

Satu perkongsian video daripada seorang pengguna fesbuk ini amat menarik perhatian dimana seekor kucing telah melintas jalan. Semasa melintas jalan. kucing tersebut telah melanggar bumper kereta. Akan tetapi keajaiban telah berlaku dimana kucing itu dilihat muncul lagi ke tepi untuk terus melintas. Ini bermakna kucing itu telah melanggar bumper kereta yang tengah berjalan tetapi tidak cedera atau mati. Ia masih hidup dan terus melintas dengan cepat.

Kejadian dalam video berlaku mungkin pada awaktu awal malam atau awalpagi kerana keadaan dalam keadaan yang tidak berapa gelap. Ia memang satu keajaiban. Nasib baik kau selamat kucing. Harap kucing tersebut tiada mengalami kecederaan yang teruk. Pengguna fesbuk turut menyatakan dalan kapsyen “Anehnya kucing itu tidak mati .

Bila lihat di cermin sisi , kucing itu berlari semula ke tepi jalan . Cuma bumper kereta patah . Berlaku di Jalan Tuan Mee , Kuala Selangor “.

Dibawah adalah antara komen daripada para netizen…

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *