Penemuan mengejutkan selepas 10 bulan belaku kem4langan

Batu Pahat: Seorang m4ngsa ditemukan hanya tinggal tengk0rak selepas dipercayai hampir 10 bulan terbabit dalam kemal4ngan di Kil0meter 122.4 Lebuhraya Utara Selatan arah Yong Peng-Pagoh, dekat sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisi0ner Ismail Dollah berkata, polis menerima maklumat daripada pekerja penyelenggaraan lebuh raya yang sedang melakukan kerja pembersihan l0ngkang mengenai penemuan sebuah kereta dan satu tengk0rak manusia di cervnan tepi sebelah kiri lebuh raya pada 1.10 tengah hari.

“Sias4tan awal mendapati kedudukan kereta berkenaan agak terlindung di sebalik semak yang bercervn dengan jarak lebih kurang 67 met3r dari lebuh raya, manakala tengk0rak pula dijumpai berhampiran dengan kereta berkenaan.

“Kemalang4n dipercayai berlaku apabila pemandu kereta itu hilang kawalan sebelum terbabas dan terjatuh di bawah cervnan berkenaan,” katanya dalam satu kenyataan, malam ini.

Beliau berkata, kemal4ngan dipercayai berlaku pada Mei atau awal Jun tahun lalu.

Menurutnya, pemilik kereta Hyundai Sonata itu sudah dikenal pasti dan sudah dihubungi pihak polis serta sedang menunggu w4ris untuk sias4tan lanjut.

“Kami sedang berusaha untuk mengenal pasti ident1ti m4ngsa melalui pemilik kenderaan yang dikenal pasti dan akan dipanggil bagi membantu sias4tan.

“Kami sedang menyias4t mengenai satu lap0ran polis orang hilang dibuat pada Jun tahun lalu yang mungkin ada kaitan dengan kemal4ngan berkenaan.

“Tengk0rak manusia itu kemudian dibawa ke Jabatan Patalogi Hospital Sultan Ismail (HSI) Johor Bahru untuk si4satan lanjut mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sehubungan itu, Ismail menasihatkan semua pengguna jalan raya supaya lebih berhati-hati semasa memandu dan menunggang kenderaan.

Katanya, mereka perlu memaklumkan pergerakan kepada ahli keluarga terdekat supaya mudah dihubungi atau dikesan jika berlaku perkara tidak diingini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.