“Setiap hari rasa makin cinta” Ustaz Ebit Sarungkan Sesuatu Kepada Bidadarinya

Ustaz Ebit Lew merupakan  seorang figura yang disegani kerana sumb4ngannya dalam membantu masyar4kat kurang berkem4mpuan. Sikap r0mantisnya terhadap isteri juga bukan lagi asing buat pengikut beliau di lam4n soslal.

Sejak kebelakangan ini, Ebit begitu gigih membuka rangk4ian pasar rayanya yang menawarkan harga pelbagai barangan lebih rendah di pas4ran.

Walaupun kepenatan, namun romantlsnya terhadap isteri tidak pernah luntur dan ia dapat disaksikan sempena pembukaan pasar rayanya yang baharu di Sri Gombak di Batu Caves, Sel4ngor pada Sabtu lalu.

“Rindu bidadari. Rindu sangat. Hadiahkan dan sarungkan cincin masa pembukaan Elewsmart Sri Gombak semalam. Terus hilang semua p3nat letih.

“Macam baru mula hari. Nikmatnya saat ada yang menemani hidup ini. Bidadari di dunia bidadari di syurga insyaAllah,” tulis Ebit di laman Inst4gram pada Ahad.

Ebit juga sering menggel4rkan isterinya sebagai bidadari.

Babak menyarungkan cincin di hadapan pasar raya menerusi video yang turut dimu4t naik itu dirasakan oleh Ebit seperti menjadi pengantin baharu, sekali gus mengimbas detik semasa pernik4han bersana isterinya 12 tahun lalu.

“Macam peng4ntin baru bila sarungkan cincin. I love you bidadari sayang. Terima kasih selalu ada dan mendoakan. Terima kasih tolong jaga anak-anak kita,” ujar bapa empat anak itu sambil berkongsi mengenai pasar raya baharunya di Sri Gombak dikunjungi ramai sehingga malam.

Awal bulan ini, Ebit berkongsi catatan r0mantis sempena ulang tahun perkahwinan ke-12 bersama isterinya pada 1 Ogos.

“Bidadariku, selamat ulang tahun perkahwinan kita 1/8/08. Rezeki kita telah bersama 12 tahun insyaAllah cinta sampai syurga.

Perk0ngsian romantls Ebit menarik perhatian ramai.

“Syukur pada Allah yang menemvkan kita. 12 tahun kita bersama, macam mimpi. Setiap hari rasa macam baru semalam berkenalan.

“Setiap hari rasa makin jatvh cint4. Setiap hari macam pengantin baru,” kata Ebit.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *